"Okonomiyaki" (Truita japonesa)

Fàcil
35 minuts
4 persones

Com estar a Tòkio

"Okonomiyaki" (Truita japonesa)
"Okonomiyaki" (Truita japonesa)
31 de maig 2023 - 19:59

Si parlem de cuina japonesa, ens venen al cap el sushi o el ramen, però hui cuinarem okonomiyaki, un dels seus plats més curiosos, semblant a una truita, i que s’està fent molt popular també.

Pren nota!

  • 2 calamars xico½ col blanca
  • 1 creïlla
  • 2 ous
  • tets
  • 150 g de farina per a ‘okonomiyaki’
  • 125 ml de caldo de peix
  • Bacó en tires
  • Salsa ‘otafuku’
  • Alga nori trossejada (‘aonori’)
  • Maionesa japonesa (‘kewpie’)
  • Flocs de bonítol sec (‘katsuobushi’) 
  • Gingebre envinagrat (‘beni shōga’)
  1. Posem a remulla la col tallada ben fineta.
  2. En una paella, fregim el bacó fins que quede cruixent.
  3. En un bol, batem els ous amb el caldo de peix i la farina.
  4. Ho removem bé fins a obtindre’n una textura homogènia.
  5. Hi afegim la creïlla ratllada, el calamar a tires, el bacó i la col escorreguda, i ho integrem tot.
  6. Ho aboquem a una paella, amb un raig d’oli, i ho quallem per les dos cares, pegant-li la volta com a una truita.
  7. Ho servim adobat amb la maionesa japonesa i la salsa “otafuku”.
  8. Ho acabem amb el gingebre, els flocs de bonítol sec i l’alga nori.

Ingredients japonesos

Segur que has llegit la llisa d'ingredients i la meitat t'han resultat molt estranys

  • Farina per a okonomiyaki. És una farina de blat enriquida amb algues, peix, soja, olis i rent. Si no n'aconseguim, podem fer servir farina de blat normal.
  • Salsa otafuku per a okonomiyaki. És una salsa agredolça. Podem substituir-la afegint a 100 g de quètxup, 30 ml de salsa Perrins i 30 ml de salsa de soja.
  • Maionesa japonesa tipus kewpie. És una maionesa amb salsa de soja, vinagre d'arròs, wasabi i glutamat monosòdic: sabor umami 100%. Podem substituir-la per maionesa normal.
  • Beni-shoga (gingebre confitat o envinagrat). Este ingredient ens sona més, ja que sol acompanyar el sushi. És gingebre tallat a tires i adobat en salmorra. Difícil reemplaçar-lo per una altra cosa, podem no usar-lo.
  • Katsuobushi (flocs de bonítol sec). Bonítol sec, fermentat i fumat, tallat extrafí.
  • Aonori (alga nori triturada). Si no en trobem en pols, podem agafar alga nori i tallar-la a tires fines.

També et pot interessar

stats