Nyoquis de carabassa
Des d'Itàlia amb amor
Hui cuinem un plat que pertany a una altra cultura, encara que cada dia es cuina més per ací. Concretament, des d'Itàlia arriben aquestos nyoquis de carabassa. Una recepta amb una preparació molt senzilla.
Pren nota!
Ingredients
- 500 g de polpa de carabassa torrada
- 350 g de creïlla cuita
- 300 g, aprox., de farina
- 1 ou
- 3 alls
- Formatge parmesà
- Anou moscada
- Sàlvia fresca
- Pebre blanc o negre
- Mantega
- Julivert
- Sal
Elaboració
- Xafem i barregem la carabassa i la creïlla.
- Hi afegim l’ou i ho mesclem tot.
- Hi agreguem la farina i ho pastem fins a obtindre’n la textura desitjada.
- Estirem la massa i la tallem en trossets per a formar els nyoquis.
- Bollim els nyoquis i, quan comencen a surar, els traiem del foc i els escorrem.
- Saltem amb mantega els alls, la sàlvia i el julivert picats.
- Hi afegim els nyoquis, hi agreguem pebre i anou moscada i ho saltem tot.
- Els servim amb el parmesà ratllat.
Els nyoquis
Són una massa elaborada a partir de creïlla. Este és l'ingredient principal, encara que també se’ls sol afegir ricotta, clares d’ou o també sémola. Si es prefereix, s’hi poden afegir altres ingredients, com verdures o com, en este cas, carabassa. Així, és possible menjar-ne com a plat únic, sols, o amb salsa. De les dos formes resulten molt apetitosos.
En moltes zones d’Itàlia és costum menjar nyoquis el dia 29 de cada mes, ja que un dia 29 es diu que Sant Pantaleó va fer un miracle multiplicant la collita d’una família que el va acollir i li preparà nyoquis per a dinar. A Itàlia, els nyoquis són símbol de solidaritat, generositat i prosperitat.