Mousse de xocolate blanc amb llavors de rosella

Fàcil

Un dolcet molt especial, amb una combinació de sabors clàssica

Mousse de xocolate blanc i llavors de rosella
Mousse de xocolate blanc i llavors de rosella
20 de setembre 2022 - 20:00

Encara que necessitem diverses elaboracions prèvies, es tracta d'una recepta senzilla i deliciosa.

  • 150 g de xocolate blanc 
  • 125 g de sucre 
  • 125 g d'aigua 
  • 15 g de licor de taronja 
  • 25 g de llavors de rosella 
  • 3 fulls de gelatina 
  • 4 rovells d’ou 
  • 2 taronges 
  • 500 ml de nata 
  • Melmelada de taronja 
  • Oli de gira-sol 
  • Menta 
  • Sal 
  1. Coem les llavors de rosella, les colem i les reservem.
  2. Fem un almívar coent l’aigua i el sucre, ho retirem del foc i hi afegim la pell de les taronges tallada a tires fines.
  3. Batem els rovells amb el licor de taronja.
  4. Fonem el xocolate blanc al bany de maria i hi diluïm els fulls de gelatina prèviament hidratats.
  5. Hi aboquem el xocolate als rovells i ho mesclem bé.
  6. En un altre bol, muntem la nata i hi afegim les llavors de rosella.
  7. Barregem amb molta cura la nata muntada amb la mescla de rovells i xocolate.
  8. Aboquem la mescla en un recipient i ho reservem en fred.
  9. Fregim les pells de taronja en almívar en abundant oli.
  10. Servim la mousse amb una base de melmelada de taronja i ho coronem amb les tires de taronja cruixents.
  11. Ho decorem amb una fulleta de menta.

És proteica la gelatina de sabors?

Moltes persones ingereixen gelatina pensant que conté moltíssimes proteïnes, però llevat d'excepcions, no és així. La gelatina era abans col·lagen, proteïna animal, amb ossos i pell. A hores d'ara s'empren sobretot els additius gelificants, que donen la textura de la gelatina, però són bàsicament edulcorant o sucre i gelificant.

Quan comprem un gotet de gelatina al supermercat, és important llegir l'etiqueta i fixar-nos en la quantitat de proteïna que té, així com en la quantitat de sucre.

També et pot interessar