Mandonguilles de carn amb salsa de tomaca i clòtxina

Intermedi
1 hora
4 persones

Un clàssic del mar i muntanya

Mandonguilles de carn amb salsa de tomaca i clótxina
Mandonguilles de carn amb salsa de tomaca i clòtxina
04 d'agost 2022 - 20:00

Les clòtxines són un producte de primera categoria, tractat per mans expertes i en un entorn de luxe com són les aigües de Sagunt i de València. Les podem cuinar per a acompanyar tota classe de plats, són molt versàtils.

En aquesta recepta et portem les tradicionals mandonguilles de carn acompanyades d'aires marins. Pren nota, que comencem!

  • 500 g de magre picat
  • 500 g de cansalada entreverada picada
  • 2 kg de clòtxines
  • Pa dur
  • 5 ous
  • 1 llima
  • Julivert
  • Pinyons
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Anou moscada
  • Canella en pols
  • Farina
  • 300 g de ceba
  • 500 g de tomaca en conserva
  • 5 alls
  • 1 polsim de bicarbonat
  1. Fem les clòtxines, en traiem la molla, colem el caldo i el reservem.
  2. Sofregim la ceba i l’all amb la tomaca i una mica de caldo de les clòtxines.
  3. Deixem coure i passem la salsa per un passapuré.
  4. Assaonem la carn picada amb les espècies i afegim el pa remullat, julivert i pinyons. Afegim els ous i ho pastem tot.
  5. Fem mandonguilles, les enfarinem i les fregim.
  6. Li afegim les mandonguilles i ho deixem coure.
  7. En acabant afegim les clòtxines i en l’últim moment empolvorem amb julivert.

Consells per a la carn picada

La carn picada és un dels aliments més habituals, bé com a ingredient principal (mandonguilles o hamburgueses) o com acompanyant (pizzes, pasta, lasanya).

Consells:

  • Guardar a baixa temperatura, i si no les consumirem en les primeres 24-48 h des de la compra, l'hem de congelar només arribem a casa.
  • La carn picada ha de quedar ben cuita sempre (s'ha d'arribar als 80 °C al centre de l'aliment).
  • Els plats o recipients on hem dipositat la carn mentre estava crua s'han de rentar immediatament per a evitar contaminacions creuades.

També et pot interessar