“Loco moco”

Fàcil
35 minuts
2 persones

Com estar a Hawaii

“Loco moco”
“Loco moco”
24 de maig 2023 - 19:59

Saps que és el loco moco hawaià? Tot i el seu particular nom, es tracta d'un dels plats més populars d’estes illes del Pacífic. Veureu de seguida que és ben fàcil de fer.

Però abans, anotem els ingredients:

  • 400 g de carn picada mixta
  • 2 ous
  • All en pols
  • Pebre negre
  • Sal

Per a l'arròs blanc:

  • 200 g d'arròs llarg 
  • 400 ml d'aigua 
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa “gravy”: 

  • 25 g de mantega
  • 5 xampinyons 
  • 1 ceba
  • Caldo de vedella 
  • Salsa Worcestershire o Perrins
  • Fècula de dacsa 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim l’arròs, hi aboquem l’aigua i ho deixem coure.
  2. Barregem la carn picada amb els ous i ho adobem amb sal, pebre i all en pols.
  3. Formem les hamburgueses, les torrem a la planxa i les reservem.
  4. Per a la salsa, saltem la ceba amb la mantega.
  5. Hi afegim els xampinyons, la salsa Worcestershire, la fècula de dacsa i caldo de vedella.
  6. Sobre un llit d’arròs, servim l’hamburguesa i la salsa per damunt.

El seu origen

Este plat el van crear l'any 1949 els propietaris d’un restaurant hawaià a petició d’un grup de clients adolescents que volien alguna cosa econòmica diferent d'un sàndwitx. Van ficar una mica d'arròs en un bol, una hamburguesa sobre l'arròs i, per damunt, la salsa gravy. L’ou va vindre després. Els adolescents van anomenar el plat loco moco en honor a un dels seus membres a qui deien crazy (‘boig’) de malnom. Com que alguns d’ells estudiaven espanyol, ho van traduir i li van posar això de moco simplement perquè rimava i sonava bé. 

La gastronomia hawaiana moderna és una fusió de moltes cuines portades per immigrants dels EUA, la Xina, les Filipines, el Japó, Corea, la Polinèsia i, fins i tot, Portugal. A més del poke i del loco moco, també hi és molt popular el pā mea ʻai, consistent en un entrant de carn o marisc, dos boles d’arròs i ensalada de macarrons. 

També et pot interessar

stats