Llomets de conill en salsa d’anous

Fàcil
2 hores
1 persona

Més enllà de la paella

Llomets de conill en salsa d’anous
Llomets de conill en salsa d’anous

Malgrat que siguem una terra on ens agrada la carn de conill, sembla que la restringim només a la paella, i es tracta d’una carn molt bona i amb moltes possibilitats, com aquesta recepta de llomets de conill en salsa d’anous.

Pren nota!

  • 4 llomets de conill
  • 8 tallades de pernil
  • 1 cabeça d’alls

Per a la salsa:

  • 6 anous
  • 1 copa de vi ranci
  • Aiguardent
  • Aigua
  • Tòfona
  • Sagí de porc
  • Oli OVE
  • Sal

Per a acompanyar:

  • 4 creïlles
  • Pebre roig
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salpebrem els llomets i els enrotllem amb el pernil.
  2. Ho disposem en una cassola amb aigua, oli i la cabeça d’alls.
  3. Ho enfornem fins que els llomets estiguen daurats.
  4. Ho reservem i guardem el suc de la cocció.
  5. Per a les creïlles, les partim, hi afegim oli, sal i pebre roig i ho enfornem.
  6. Per a la salsa, desfem el sagí en un casset.
  7. Piquem les anous i la tòfona i ho sofregim amb el sagí.
  8. Hi afegim aiguardent, vi i el suc de cocció.
  9. Ho deixem coure fins que se’n reduïsca el volum.
  10. Servim els llomets amb les creïlles.
  11. Ho arruixem amb la salsa d’anous.

Nutrició: anous

L'anou potser és la fruita seca més saludable gràcies a l'equilibrada composició dels seus greixos. Es tracta d'una de les fruites seques amb més greix, però amb unes proporcions d'àcids grassos que les fan molt saludables. Amb només 6 anous podem satisfer les necessitats diàries d'àcids grassos omega-3. Són antiinflamatòries i antioxidants, i unes aliades de luxe per a la protecció del cor i el sistema circulatori, així com per al sistema nerviós i la prevenció de malalties neurodegeneratives.

També et pot interessar

stats