Llobarrets a l’all cremat
Amb peix fresc
No noteu olor de peix? Però olor bona. Serà pels protagonistes d'aquesta recepta, els llobarrets. Els cuinarem a l'all cremat, una manera molt senzilla de cuinar el peix, i que dona uns resultats boníssims.
Preneu nota dels ingredients que necessitem!
Ingredients
- 2 llobarros mitjans
- 4 creïlles
- Mitja cabeça d’alls
- 1 ou
- Mantega
- Herba-sana fresca
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Bollim les creïlles i les reservem.
- Netegem els llobarros i els tallem en filets.
- Enfornem els filets a 180 °C durant 10 min.
- Daurem els alls filetejats i els reservem.
- Saltem les creïlles amb mantega i herba-sana.
- Fem un allioli amb un all sofregit, ou i oli.
- Traiem el peix del forn, li posem l’allioli i el gratinem.
- El servim amb les creïlles i l’all cremat.
Nutrició: llobarro
És un dels peixos blancs més magres. Es considera un aliment molt nutritiu, apte per a dietes hipocalòriques (si es cuina de forma senzilla) i baixes en sodi, pel contingut escàs en este mineral. Elevat contingut en proteïnes d’alt valor biològic. Aportació interessant de minerals com el fòsfor i el seleni, i moderada de potassi, magnesi i ferro. Entre les vitamines, mereixen un esment especial les del grup B12, que contribuïxen a un funcionament adequat del sistema nerviós.