"Kebe" obert

Fàcil
90 minuts
4 persones

Del Pròxim Orient

"Kebe" obert
"Kebe" obert
22 de maig 2023 - 19:59

Cuinarem kebe, que també es coneix com kibbeh, kipe, quipe, kebbe, kibi, kipi, kepi, kibba, kupe… És una recepta molt comuna al Pròxim Orient, però també molt internacional, i a cada lloc l’anomenen de maneres diferents. En aquest cas, serà un kebe “obert”.

Aquestos són els ingredients que necessitem:

  • 400 g de carn de corder picada 
  • 4 alls
  • 2 cebes
  • 1 vitet verd 
  • Pebre de Jamaica en pols
  • Canella en pols
  • Celiandre en pols
  • Julivert fresc
  • Oli OVE 
  • Sal

Per a la massa: 

  • 250 g de blat de búrgul fi
  • 4 cullerades de farina 
  • Rent fresc
  • Aigua 
  • Sal

Per a la salsa de tahina: 

  • 50 g de tahina 
  • 30 g de pinyons
  • 50 ml d'aigua  
  • Mitja llima
  1. Adobem la carn picada amb sal, pebre, canella, celiandre i ho mesclem bé.
  2. Sofregim la carn, junt amb la ceba, els alls, vitet verd i julivert.
  3. Fem la salsa emulsionant la tahina amb aigua, el suc de mitja llima i els pinyons, i la reservem.
  4. Per a la massa, barregem el búrgul amb la farina, el rent i aigua.
  5. Ho pastem bé, folrem un motle i ho enfornem a 180 ºC durant 15 minuts, aprox.
  6. Escampem el sofregit per damunt del pastís, hi afegim la salsa i ho enfornem tot 10 minuts més.

El "kebe"

Es tracta d’una massa de blat de búrgul farcida de carn i ceba que queda cruixent. La forma, la grandària i els ingredients que acompanyen la pasta del búrgul depenen de la tradició de les diferents receptes locals.

Degut a la presència de migrants sirians i libanesos a Llatinoamèrica, es poden trobar moltes varietats d’aquest plat en països com Argentina, Bolívia, Colòmbia, Mèxic o la República Dominicana.

També et pot interessar

stats