"Kebe" obert
Del Pròxim Orient
Cuinarem kebe, que també es coneix com kibbeh, kipe, quipe, kebbe, kibi, kipi, kepi, kibba, kupe… És una recepta molt comuna al Pròxim Orient, però també molt internacional, i a cada lloc l’anomenen de maneres diferents. En aquest cas, serà un kebe “obert”.
Aquestos són els ingredients que necessitem:
Ingredients
- 400 g de carn de corder picada
- 4 alls
- 2 cebes
- 1 vitet verd
- Pebre de Jamaica en pols
- Canella en pols
- Celiandre en pols
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Sal
Per a la massa:
- 250 g de blat de búrgul fi
- 4 cullerades de farina
- Rent fresc
- Aigua
- Sal
Per a la salsa de tahina:
- 50 g de tahina
- 30 g de pinyons
- 50 ml d'aigua
- Mitja llima
Elaboració
- Adobem la carn picada amb sal, pebre, canella, celiandre i ho mesclem bé.
- Sofregim la carn, junt amb la ceba, els alls, vitet verd i julivert.
- Fem la salsa emulsionant la tahina amb aigua, el suc de mitja llima i els pinyons, i la reservem.
- Per a la massa, barregem el búrgul amb la farina, el rent i aigua.
- Ho pastem bé, folrem un motle i ho enfornem a 180 ºC durant 15 minuts, aprox.
- Escampem el sofregit per damunt del pastís, hi afegim la salsa i ho enfornem tot 10 minuts més.
El "kebe"
Es tracta d’una massa de blat de búrgul farcida de carn i ceba que queda cruixent. La forma, la grandària i els ingredients que acompanyen la pasta del búrgul depenen de la tradició de les diferents receptes locals.
Degut a la presència de migrants sirians i libanesos a Llatinoamèrica, es poden trobar moltes varietats d’aquest plat en països com Argentina, Bolívia, Colòmbia, Mèxic o la República Dominicana.