Kaftes de corder, iogurt coent i pa de pita
Un menjar típic a les food trucks, fet a casa
La kafta o kofta és una elaboració amb carn picada molt habitual a l'Orient Mitjà, l'Índia i els Balcans. Sol ser carn de corder, però també pot ser de vedella, i la que farem hui porta tots aquests ingredients.
Ingredients
- 4 pans de pita
- 5 fulles d'encisam
- 2 tomaques
- 1 cogombre de pell llisa
- 1 ceba roja
Per a les kaftes:
- 750 g de carn picada de corder
- 150 g de ceba tendra
- 3 alls
- Julivert fresc
- Sal
- Comí en pols
- Pebre roig
- Pebre negre
- 8 broquetes de fusta
Per a la salsa:
- 2 iogurts naturals
- 1 all
- 30 g de suc de llima
- Sal
- Pebre negre
- 20 g d’oli OVE
- Pebre roig coent
Elaboració
- Mesclem els ingredients de la salsa i la reservem.
- Mesclem la carn i la ceba i hi afegim all, julivert, sal, comí, pebre roig i pebre.
- Formem llonganisses i les enfilem en broquetes.
- Fregim les broquetes.
- Obrim els pans i afegim l'encisam, la tomaca, el cogombre i la ceba.
- Incorporem la carn i ho arruixem amb la salsa de iogurt.
Valor nutricional
El cogombre té un baix valor calòric a causa del seu reduït contingut en hidrats de carboni i del seu elevat contingut d'aigua. També conté vitamina C.