Kaftes de corder, iogurt coent i pa de pita

Intermedi
35 minuts
4 persones

Un menjar típic a les food trucks, fet a casa

Kaftes de corder, iogurt coent i pa de pita
Kaftes de corder, iogurt coent i pa de pita
21 de juliol 2022 - 20:00

La kafta o kofta és una elaboració amb carn picada molt habitual a l'Orient Mitjà, l'Índia i els Balcans. Sol ser carn de corder, però també pot ser de vedella, i la que farem hui porta tots aquests ingredients.

  • 4 pans de pita
  • 5 fulles d'encisam
  • 2 tomaques
  • 1 cogombre de pell llisa
  • 1 ceba roja

 Per a les kaftes:

  • 750 g de carn picada de corder
  • 150 g de ceba tendra
  • 3 alls
  • Julivert fresc
  • Sal
  • Comí en pols
  • Pebre roig
  • Pebre negre
  • 8 broquetes de fusta

 Per a la salsa:

  • 2 iogurts naturals
  • 1 all
  • 30 g de suc de llima
  • Sal
  • Pebre negre
  • 20 g d’oli OVE
  • Pebre roig coent
  1. Mesclem els ingredients de la salsa i la reservem.
  2. Mesclem la carn i la ceba i hi afegim all, julivert, sal, comí, pebre roig i pebre.
  3. Formem llonganisses i les enfilem en broquetes.
  4. Fregim les broquetes.
  5. Obrim els pans i afegim l'encisam, la tomaca, el cogombre i la ceba.
  6. Incorporem la carn i ho arruixem amb la salsa de iogurt.

Valor nutricional

El cogombre té un baix valor calòric a causa del seu reduït contingut en hidrats de carboni i del seu elevat contingut d'aigua. També conté vitamina C.

També et pot interessar