Guisat de tavella, clòtxines i manetes de porc

Fàcil
2 hores
4 persones

De muntanya amb un toc de mar

Guisat de tavella, clòtxines i manetes de porc
Guisat de tavella, clòtxines i manetes de porc
02 de gener 2023 - 19:59

Arranquem amb una recepta de guisat de tavella amb clòtxines i peus de porc. Així, podrem degustar la tavella fora de la paella, que sol ser on la trobem normalment. I sí, sabem que ho esteu pensant, és altre "Morera i muntanya".

No oblideu els ingredients!

  • 400 g de tavella fresca 
  • 100 g de ceba
  • 1 kg de clòtxines 
  • 1,2 l de caldo de peix
  • 1 creïlla 
  • 2 tomaques
  • 2 alls 
  • 1 branca de timó 
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre negre en gra
  • Julivert fresc
  • Vitets dolços
  • Oli OVE
  • Sal

Per als peus de porc:

  • 3 manetes de porc 
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre negre en gra
  1. Coem els peus de porc amb la ceba, la cabeça d’alls, llorer i pebre negre.
  2. Desossem els peus i els donem forma cilíndrica.
  3. Fem un sofregit amb la tomaca, ceba, all i timó.
  4. Hi afegim la tavella i el caldo de peix, i ho deixem coure.
  5. Obrim les clòtxines amb llorer i pebre en gra.
  6. Tallem rodanxes de porc i les passem per la planxa.
  7. Servim el guisat de tavella amb les clòtxines i els peus de porc.
  8. Ho decorem amb julivert i uns vitets dolços.

El col·lagen del porc

El col·lagen és un dels components destacats dels peus de porc. És un reparador natural de teixits que dona estructura, fermesa i elasticitat a la pell i manté la salut dels músculs, lligaments, tendons i articulacions. Molt important en la recuperació de lesions. Molta gent consumix col·lagen mitjançant suplements. Precisament eixe col·lagen és el que li dona la textura característica que a molta gent no agrada.

També et pot interessar

stats