Gelat de vainilla fregit amb carabassa

Intermedi
80 minuts
4 persones

Gelats per a tot l'any

Gelat de vainilla fregit amb carabassa
Gelat de vainilla fregit amb carabassa
02 de març 2023 - 19:59

Hui farem unes postres molt originals: gelat de vainilla fregit amb carabassa. I l’acompanyarem amb un cremós de xocolate i unes pipes de carabassa salades. No sona espectacular?

Anota el que necessites!

  • 4 boles de gelat de vainilla
  • 250 g de carabassa torrada
  • 125 g de farina
  • 25 g de rent fresc
  • 50 g de pipes de carabassa crues
  • Sucre de llustre
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Sal

Per al cremós de xocolate:

  • 200 g de xocolate 70%
  • 100 g d’aigua
  1. Triturem la carabassa i li afegim una miqueta d’aigua.
  2. Hi incorporem el rent, la faina i la sal.
  3. Ho barregem bé i deixem fermentar la massa 2 hores, aproximadament.
  4. Fonem el xocolate al bany de maria amb aigua i el reservem.
  5. Amb l’ajuda d’una broqueta, passem el gelat per farina i per la pasta de carabassa.
  6. Ho fregim en oli abundant i ho empolvorem amb sucre de llustre.
  7. En una paella, saltem les pipes amb oli i sal.
  8. Servim el gelat amb el xocolate i les pipes.

Nutrició: gelats.

Els gelats de base làctia tenen un valor nutritiu significatiu, degut, principalment, a la seua aportació de proteïnes d'alt valor biològic i calci altament biodisponible. També ens subministren sucres, greixos, fòsfor, magnesi i potassi. El seu valor nutritiu prové de la llet que contenen. En conseqüència, els que contenen una proporció més elevada de llet, com els gelats crema, seran els més nutritius. Els gelats lactis poden contindre també ou, fruita seca, xocolate i afegir les qualitats nutricionals d'estos ingredients al gelat de base.

En canvi, els gelats d'aigua tan sols ens proporcionen les calories provinents del seu elevat contingut en sucre. En el cas dels sorbets, poden contindre alguna xicoteta aportació de fibra o alguns micronutrients si estan elaborats amb un mínim d'un 30% de fruita o suc.

També et pot interessar

stats