Espardenyes sobre llit de pebreres

Fàcil
30 minuts
4 persones

“A qui ha treballat, una sardina; a qui ha fet el gos, una gallina”

Espardenyes sobre llit de pebreres
Espardenyes sobre llit de pebreres
14 de març 2023 - 19:59

Tenim un plat molt popular a la comarca de l’Alcoià: espardenyes, i les farem amb un llit de pebreres. Espardenyes, aclarim, que no tenen res a vore amb el marisc eixe tan estrany. Se li diu espardenya a la sardina o l’aladroc obert i arrebossat.

Prepara els ingredients!

  • 1 kg de sardines
  • 150 g de pa ratllat
  • 75 g de farina
  • 2 ous
  • 1 pimentó roig 
  • 1 pimentó verd
  • 1 ceba menuda
  • 3 alls
  • Pebre negre o blanc
  • Julivert
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Netegem les sardines, les obrim i les reservem.
  2. Sofregim les verdures i els alls picats, amb pebre i julivert.
  3. Quan el sofregit tinga una textura melosa, apaguem el foc.
  4. Batem els ous amb pa ratllat, farina i un pessic de sal, fins a obtindre’n una textura homogènia.
  5. Si queda molt espessa, hi afegim una miqueta d’aigua.
  6. Passem les sardines per la pasta i les fregim en oli abundant.
  7. Servim les verdures i posem les espardenyes per damunt.

Nutrició: sardina

És un dels peixos blaus més populars i consumits a Espanya i té un alt valor nutricional pel seu contingut de proteïnes, vitamina D2, fòsfor, calci, potassi, vitamina B12, àcids grassos omega-3 i aminoàcids. Segons la Fundació Espanyola de Nutrició, una ració de sardines cobreix quasi el 100% dels objectius nutricionals recomanats per a la ingesta diària de la població. Només han d'evitar-les o moderar-ne la ingesta els qui pateixen hiperuricèmia o gota, perquè el seu elevat contingut en purines afavoreix la presència d'àcid úric.

També et pot interessar

stats