Entrepà de calamars i cansalada amb maionesa de kimchi

Intermedi
2 hores
4 persones

Un entrepà de mar i muntanya acompanyat d'un ingredient de Corea

Entrepà de calamars i cansalada
Entrepà de calamars i cansalada
25 d'agost 2022 - 20:00

Aquest entrepà té llegat de la cuina andalusina, amb els calamars. Si bé, els combina amb la cansalada i amb una maionesa de Corea.

Un plat innovador i transgressor, que segur que et deixa sorprés

  • 1 kg de cansalada entreverada
  • 1 calamar fresc
  • Un pot de maionesa
  • 10 g de kimchi
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 fulles de llorer
  • Farina
  • 1 llima
  • Oli de gira-sol
  • Pebre negre en gra
  • Sal
  1. Salpebrem la carn amb antelació i la reservem al fred.
  2. Cuinem la carn en una olla de pressió amb la ceba, els alls, el llorer i les boles de pebre.
  3. Mesclem la maionesa amb el kimchi i ho reservem en una mànega pastissera.
  4. Netegem el calamar i el tallem en anelles.
  5. Passem les anelles de calamar per farina i les fregim.
  6. Tallem la cansalada entreverada i la rossegem a la planxa.
  7. Servim la cansalada amb els calamars i acabem amb la maionesa de kimchi i ratlladura de llima.

Informació nutricional

La cansalada entreverada no és tan dolenta com sempre hem cregut. Té un 40% de greix saturat, però una gran part d'aquest greix és àcid esteàric (disminueix el colesterol dolent LDL del cos). També és rica en ferro i calci (anèmia o problemes als ossos) i en vitamines B12, B6, niacina, tiamina, fòsfor, potassi i riboflavina, entre altres.

També et pot interessar