Costelles a la falsa graella, puré de moniato i dacsa

Intermedi
1 hora
4 persones

Unes costelles amb una pinta impressionant

Costelles a la falsa graella, puré de moniato i dacsa
Costelles a la falsa graella, puré de moniato i dacsa / À Punt Mèdia
28 de setembre 2022 - 20:00

Hui cuinem unes costelletes a la falsa graella, acompanyades de moniato i dacsa, tota una combinació especial amb un sabor i pinta impressionants.

Preparem els ingredients!

  • 1 costella de tira de porc
  • 2 moniatos rojos
  • 1 paquet de dacsa cuita
  • 1 taronja
  • 30 g de mantega
  • 1 ceba tendra
  • 50 g de formatge crema
  • Cebollí
  • Ruca fresca
  • Oli OVE
  • Sal en escames

Per a l’adob:

  • 2 cullerades de concentrat de tomaca
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 2 alls
  • La ratlladura d’una llima
  • El suc de la llima
  • Pebre negre
  • Xili en pols
  1. Posem els moniatos en una font i els enfornem.
  2. Mesclem bé tots els ingredients de l’adob.
  3. Deixem macerar les costelles en la mescla durant 12 hores en fred.
  4. Enfornem les costelles a 190 °C, banyant-les sovint amb l’adob.
  5. Desfem els moniatos.
  6. Hi afegim ratlladura de taronja, sal, pebre negre, i un bon raig d’oli d’oliva.
  7. D’altra banda, piquem la ceba tendra i el cebollí i els mesclem amb el formatge d’untar.
  8. Tallem la dacsa a tires i la rossegem en una paella.
  9. Servim amb puré de moniato en la base, les costelles tallades i la dacsa.
  10. Ho acabem amb unes cullerades de formatge amb ceba tendra i unes fulles de ruca.

El moniato (o batata)

És un dels vegetals més saludables. Té un gran perfil nutricional. Un moniato mitjà pot contindre fins a sis vegades més del valor diari de vitamines. La seua fibra ajuda a retardar l'alliberament de glucosa en l'organisme, per la qual cosa no augmenten els nivells de sucre en la sang.

També et pot interessar