Corder farcit
“D'ovelles blanques, naixen corderets negres”
Quan cuinem carn de corder ja sabeu que tenim proteïnes i ferro per a donar i per a vendre, però en la recepta de hui, a més, farcirem el corder amb una picada verda de pistatxos, que més bona no pot estar.
Primer, anotem els ingredients.
Ingredients
- 2 cuixes de corder desossades
- 4 alls
- 1 ceba roja
- 1 llima
- 250 g de pa de poble
- Romer
- Sàlvia
- Pebre negre o blanc
- Oli OVE
- Sal
- Fil de cosir carn
Per a la picada verda:
- 100 g de pistatxos pelats
- 100 g d'olives variades
- 50 g de tàperes
- 2 cogombrets en vinagre
- 6 filets d'anxova
- Suc de la cocció del corder
- Vinagre de vi negre
- Julivert fresc
- Herba-sana o menta fresca
- Oli OVE
Elaboració
- Trossegem el pa, els alls, la ceba i les herbes aromàtiques amb oli, suc de llima, sal i pebre.
- Estenem la carn, la untem amb la mescla i la cosim.
- Precalfem el forn a 250 ºC i enfornem la carn.
- Abaixem la temperatura a 150 ºC i ho deixem coure durant 3-4 hores, aprox.
- Arruixem la carn, de tant en tant, amb el seu suc.
- Per a la picada, piquem amb ganivet els pistatxos, les olives, les tàperes i les anxoves.
- Ho mesclem tot bé i hi afegim les herbes picades.
- Hi agreguem vinagre i una mica del suc de la cocció del corder.
- Servim la carn amb la picada per damunt.
Nutrició: ceba
Hi ha moltes persones que en prescindeixen perquè la veuen com a element addicional per a donar gust a determinats menjars, sense saber els múltiples beneficis que ens aporta incloure’n en una dieta equilibrada. És una gran aliada en el combat d'afeccions respiratòries, com la grip, bronquitis, tos i refredats. La ceba morada o roja conté més quercetina que la blanca, un element antioxidant de la família dels flavonoides al qual s’han atribuït propietats analgèsiques, vasodilatadores i antiinflamatòries. Encara que semble un remei de la iaia, si tenim tos i les vies respiratòries irritades, dormir amb una ceba partida al costat sol ser molt efectiu, encara que ens deixe l’habitació com si estiguérem en el magatzem d’una cooperativa agrícola.