Civet de conill amb puré de caqui

Fàcil
50 minuts
4 persones

A foc lent

Civet de conill amb puré de caqui
Civet de conill amb puré de caqui

Cuinem hui un civet de conill amb puré de caqui de la Ribera del Xúquer, un d'eixos plats lents i elaborats que la gent que s'estima el camp aprecien especialment.

No s'oblideu dels ingredients!

  • 1 conill
  • 4 caquis grossos
  • 2 tomaques
  • 2 pomes
  • 1 all porro
  • 1 l de vi negre
  • Cebetes 
  • Timó
  • Llorer  
  • Farina
  • Sucre
  • Oli OVE
  • Pebre negre en gra  
  • Sal
  1. Netegem el conill, el trossegem i el salpebrem.
  2. El marinem junt amb el vi, el timó, el llorer, el porro, les tomaques i les pomes durant 24 hores, aprox.
  3. Escorrem el conill i colem la marinada.
  4. Bollim el caldo de la marinada i el rectifiquem de sal.
  5. Triturem les tomaques amb el porro i les pomes.
  6. Fregim els trossos de conill enfarinats.
  7. Hi incorporem el caldo de la marinada i ho deixem coure.
  8. Hi incorporem el triturat de verdures i ho deixem coure uns minuts més.
  9. Saltem els caquis trossejats amb sucre, i ho triturem.
  10. Saltem també unes cebetes senceres.
  11. Servim el conill amb la salsa, les cebetes i el puré de caqui.

El civet

S'anomena civet al guisat de caça de pèl i de caça major, prèviament marinat amb vi negre, herbes aromàtiques i altres ingredients que, després de marinar, es colen. El líquid resultant s'afig al guisat, i segons el lloc, hi ha costum de lligar la salsa amb farina i la sang i el fetge del conill o la llebre. Si el menjar s’acompanya amb vi, ha de ser el mateix amb el qual s'ha preparat la marinada.

També et pot interessar

stats