Civet de conill amb puré de caqui

Fàcil
50 minuts
4 persones

A foc lent

Civet de conill amb puré de caqui
Civet de conill amb puré de caqui
01 de febrer 2023 - 19:59

Cuinem hui un civet de conill amb puré de caqui de la Ribera del Xúquer, un d'eixos plats lents i elaborats que la gent que s'estima el camp aprecien especialment.

No s'oblideu dels ingredients!

  • 1 conill
  • 4 caquis grossos
  • 2 tomaques
  • 2 pomes
  • 1 all porro
  • 1 l de vi negre
  • Cebetes 
  • Timó
  • Llorer  
  • Farina
  • Sucre
  • Oli OVE
  • Pebre negre en gra  
  • Sal
  1. Netegem el conill, el trossegem i el salpebrem.
  2. El marinem junt amb el vi, el timó, el llorer, el porro, les tomaques i les pomes durant 24 hores, aprox.
  3. Escorrem el conill i colem la marinada.
  4. Bollim el caldo de la marinada i el rectifiquem de sal.
  5. Triturem les tomaques amb el porro i les pomes.
  6. Fregim els trossos de conill enfarinats.
  7. Hi incorporem el caldo de la marinada i ho deixem coure.
  8. Hi incorporem el triturat de verdures i ho deixem coure uns minuts més.
  9. Saltem els caquis trossejats amb sucre, i ho triturem.
  10. Saltem també unes cebetes senceres.
  11. Servim el conill amb la salsa, les cebetes i el puré de caqui.

El civet

S'anomena civet al guisat de caça de pèl i de caça major, prèviament marinat amb vi negre, herbes aromàtiques i altres ingredients que, després de marinar, es colen. El líquid resultant s'afig al guisat, i segons el lloc, hi ha costum de lligar la salsa amb farina i la sang i el fetge del conill o la llebre. Si el menjar s’acompanya amb vi, ha de ser el mateix amb el qual s'ha preparat la marinada.

També et pot interessar

stats