Cavalla a l'alvocat i orxata de xirivia

Intermedi
40 minuts
2 persones

Un plat en què s’utilitza la xirivia per a fer una orxata deliciosa

Cavalla al alvocat i orxata de xirivia
Cavalla al alvocat i orxata de xirivia
02 d'agost 2022 - 20:00

Aquesta recepta de cavalla anirà acompanyada d’una crema d’alvocat i una orxata de xirivia. Encara que no és molt comú trobar una orxata que no siga de xufa, podrem tastar una manera diferent de fer-la en aquest plat tan sofisticat

  • 2 cavalles
  • 2 kg de xirivia
  • 2 alvocats
  • 1 l d’aigua mineral
  • 100 g de molla de pa
  • 50 g de gerds
  • 1 kg de sal fina
  • 150 g d’ametla torrada amb sal
  • Flors comestibles
  • 50 g de formatge crema
  • 1 llima
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  1. Netegem el peix, el filetegem i el cobrim de sal.
  2. Liqüem la xirivia i deixem macerar la carn i el suc en l’aigua mineral freda.
  3. Colem la xirivia amb el colador xinés.
  4. Amb una mica de l’orxata de xirivia, triturem el pa i l’ametla; ho rectifiquem de sal i oli i ho tornem a colar.
  5. Al cap de mitja hora, netegem els filets amb aigua i els reservem coberts d’oli.
  6. Triturem en un got l’alvocat, el formatge, el julivert i el suc de mitja llima.
  7. Ho rectifiquem de sal i ho reservem dins d’una mànega pastissera.
  8. Ho servim fent un cercle de crema d’alvocat, l’orxata enmig i dins posem el peix.
  9. Decorem el plat amb gerds, ametles i flors.

Es destaca també que la xirivia supera les propietats de la carlota, malgrat no ser tan popular. Vitamines dels grups B, C, E i K; potassi, magnesi, sodi, fòsfor, calci, seleni i zinc. Excel·lent font de fibra dietètica i d'àcids grassos omega 3 i omega 6, carbohidrats i proteïna vegetal.

També et pot interessar