Cavalla a l'alvocat i orxata de xirivia
Un plat en què s’utilitza la xirivia per a fer una orxata deliciosa
Aquesta recepta de cavalla anirà acompanyada d’una crema d’alvocat i una orxata de xirivia. Encara que no és molt comú trobar una orxata que no siga de xufa, podrem tastar una manera diferent de fer-la en aquest plat tan sofisticat
Ingredients
- 2 cavalles
- 2 kg de xirivia
- 2 alvocats
- 1 l d’aigua mineral
- 100 g de molla de pa
- 50 g de gerds
- 1 kg de sal fina
- 150 g d’ametla torrada amb sal
- Flors comestibles
- 50 g de formatge crema
- 1 llima
- Julivert fresc
- Oli OVE
Elaboració
- Netegem el peix, el filetegem i el cobrim de sal.
- Liqüem la xirivia i deixem macerar la carn i el suc en l’aigua mineral freda.
- Colem la xirivia amb el colador xinés.
- Amb una mica de l’orxata de xirivia, triturem el pa i l’ametla; ho rectifiquem de sal i oli i ho tornem a colar.
- Al cap de mitja hora, netegem els filets amb aigua i els reservem coberts d’oli.
- Triturem en un got l’alvocat, el formatge, el julivert i el suc de mitja llima.
- Ho rectifiquem de sal i ho reservem dins d’una mànega pastissera.
- Ho servim fent un cercle de crema d’alvocat, l’orxata enmig i dins posem el peix.
- Decorem el plat amb gerds, ametles i flors.
Es destaca també que la xirivia supera les propietats de la carlota, malgrat no ser tan popular. Vitamines dels grups B, C, E i K; potassi, magnesi, sodi, fòsfor, calci, seleni i zinc. Excel·lent font de fibra dietètica i d'àcids grassos omega 3 i omega 6, carbohidrats i proteïna vegetal.