Bullabessa amb mollets

Intermedi
2 hores
4 persones

Amb José Manuel Miguel

Bullabessa amb mollets
Bullabessa amb mollets
13 d'octubre 2023 - 20:05

Acompanyats d'un xef amb estrela Michelin, preparem un dels plats que més identifiquen José Manuel Miguel i el seu restaurant Beat: bullabessa amb mollets, berbetxos i fenoll adobat.

Anota!

  • 2 molls de 300 g
  • 16 berberetxos
  • Fenoll en vinagre
  • Llima
  • Pastís
  • Llorer
  • Anís estrellat
  • All

Per a la bullabessa:

  • Morralla, galeres i crancs
  • Porro, fenoll, api, carlota
  • Tomaca triturada
  • Salmorreta
  • Pastís
  • Mantega
  • All
  • Julivert
  • Anís estrellat
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

Per a les creïlles:

  • 4 creïlles
  • Alls torrats
  • 180 g de llet
  • 90 g de nata
  • 30 g de mantega
  • 1 cullerada de mostassa
  • Safrà
  • Salmorreta
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Torrem les creïlles i els alls i en fem un puré.
  2. Calfem la llet, la nata i el safrà i ho afegim al puré.
  3. Ho triturem tot bé amb mantega, sal i pebre.
  4. Ho colem i ho reservem dins d’un sifó.
  5. Coem els berberetxos amb pastís, all, anís, llorer i llima.
  6. Daurem l’all i les verdures trossejades i hi afegim el marisc.
  7. Hi incorporem el pastís, l’anís estrellat i la tomaca.
  8. Hi agreguem la salmorreta, la morralla i el julivert, aigua i ho deixem coure.
  9. Ho colem i hi afegim mantega i l’aigua dels berberetxos.
  10. Torrem els filets de moll a la planxa.
  11. Ho servim amb la bullabessa, el fenoll i l’espuma de creïlla.
  12. Ho acabem amb els berberetxos i ho decorem amb algues.

Nutrició: els berberetxos

Els berberetxos són una gran font de ferro i es recomanen per a combatre l'anèmia. A més, ajuden a reforçar el sistema immunitari i a augmentar les defenses. També són positius per a evitar la retenció de líquids i mantenir els ossos i els músculs sans.

També et pot interessar

stats