Bullabessa amb mollets
Amb José Manuel Miguel
Acompanyats d'un xef amb estrela Michelin, preparem un dels plats que més identifiquen José Manuel Miguel i el seu restaurant Beat: bullabessa amb mollets, berbetxos i fenoll adobat.
Anota!
Ingredients
- 2 molls de 300 g
- 16 berberetxos
- Fenoll en vinagre
- Llima
- Pastís
- Llorer
- Anís estrellat
- All
Per a la bullabessa:
- Morralla, galeres i crancs
- Porro, fenoll, api, carlota
- Tomaca triturada
- Salmorreta
- Pastís
- Mantega
- All
- Julivert
- Anís estrellat
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Per a les creïlles:
- 4 creïlles
- Alls torrats
- 180 g de llet
- 90 g de nata
- 30 g de mantega
- 1 cullerada de mostassa
- Safrà
- Salmorreta
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Torrem les creïlles i els alls i en fem un puré.
- Calfem la llet, la nata i el safrà i ho afegim al puré.
- Ho triturem tot bé amb mantega, sal i pebre.
- Ho colem i ho reservem dins d’un sifó.
- Coem els berberetxos amb pastís, all, anís, llorer i llima.
- Daurem l’all i les verdures trossejades i hi afegim el marisc.
- Hi incorporem el pastís, l’anís estrellat i la tomaca.
- Hi agreguem la salmorreta, la morralla i el julivert, aigua i ho deixem coure.
- Ho colem i hi afegim mantega i l’aigua dels berberetxos.
- Torrem els filets de moll a la planxa.
- Ho servim amb la bullabessa, el fenoll i l’espuma de creïlla.
- Ho acabem amb els berberetxos i ho decorem amb algues.
Nutrició: els berberetxos
Els berberetxos són una gran font de ferro i es recomanen per a combatre l'anèmia. A més, ajuden a reforçar el sistema immunitari i a augmentar les defenses. També són positius per a evitar la retenció de líquids i mantenir els ossos i els músculs sans.