Bao Bia
Els clàssics rotllets vietnamita
Cuinarem Bao Bia (o Bó Bia) un tipus de rotllet. També es menja a la Xina, Taiwan o Tailàndia, però la versió vietnamita compta amb un ingredient que la fa diferent a la resta. Les oblies de paper d’arròs: un dels millors invents de la cuina vietnamita. I porta moltes més coses! Prenem bona nota i ens posem, de seguida.
Ingredients
- 10 cues de llagostí
- 50 g de cacauets torrats
- 1 paquet d’oblees de paper d'arròs
- Salsa de peix asiàtica Nam Pla
- 2 carlotes
- 1 porro
- 1 ceba roja
- 2 alls
- 2 ous
- 1 encisam
- Oli d’oliva
Per a la salsa de cacauet:
- 100 g de salsa “hoisin”
- 25 g de crema de cacauet
- 1 vitet fresc
- Vinagre d'arròs
Elaboració
- Barregem els ingredients de la salsa de cacauet i la reservem.
- Fem una truita fina i la reservem.
- Per altra banda, tallem la ceba, el porro i les carlotes.
- Saltem les verdures i hi afegim els llagostins.
- Hi afegim la salsa de peix i ho saltem bé.
- Hi afegim una miqueta de cacau torrat picat i la truita trossejada.
- Farcim les fulles d'encisam i les emboliquem amb el paper d'arròs.
- Servim els “bao bia” acompanyats de la salsa de cacauets.
Nutrició: paper d’arròs
Les calories dels rotllets depenen de la varietat i la marca. Solen estar al voltant de les 20 calories per rotllet (menjat cru). En estar fets de farina d’arròs els fa molt adequats per a diabètics, ja que els seus hidrats de carboni són d’absorció lenta. Baix contingut en matèria grassa i colesterol, així com en sodi. Absència total de gluten.