Bao Bia

Intermedi
30 minuts
2 persones

Els clàssics rotllets vietnamita

Bao Bia
Bao Bia

Cuinarem Bao Bia (o Bó Bia) un tipus de rotllet. També es menja a la Xina, Taiwan o Tailàndia, però la versió vietnamita compta amb un ingredient que la fa diferent a la resta. Les oblies de paper d’arròs: un dels millors invents de la cuina vietnamita. I porta moltes més coses! Prenem bona nota i ens posem, de seguida.

  • 10 cues de llagostí 
  • 50 g de cacauets torrats 
  • 1 paquet d’oblees de paper d'arròs
  • Salsa de peix asiàtica Nam Pla
  • 2 carlotes
  • 1 porro
  • 1 ceba roja 
  • 2 alls
  • 2 ous
  • 1 encisam
  • Oli d’oliva

Per a la salsa de cacauet: 

  • 100 g de salsa “hoisin”
  • 25 g de crema de cacauet
  • 1 vitet fresc 
  • Vinagre d'arròs
  1. Barregem els ingredients de la salsa de cacauet i la reservem.
  2. Fem una truita fina i la reservem.
  3. Per altra banda, tallem la ceba, el porro i les carlotes.
  4. Saltem les verdures i hi afegim els llagostins.
  5. Hi afegim la salsa de peix i ho saltem bé.
  6. Hi afegim una miqueta de cacau torrat picat i la truita trossejada.
  7. Farcim les fulles d'encisam i les emboliquem amb el paper d'arròs.
  8. Servim els “bao bia” acompanyats de la salsa de cacauets.

Nutrició: paper d’arròs

Les calories dels rotllets depenen de la varietat i la marca. Solen estar al voltant de les 20 calories per rotllet (menjat cru). En estar fets de farina d’arròs els fa molt adequats per a diabètics, ja que els seus hidrats de carboni són d’absorció lenta. Baix contingut en matèria grassa i colesterol, així com en sodi. Absència total de gluten.

També et pot interessar

stats