Arròs tres delícies

Fàcil
35 minuts
2 persones

Amb Hu Zhao

Arròs tres delícies
Arròs tres delícies

Hui cuinem amb el prexentador de Xino xano, Hu Zhao, que ens porta la recepta més coneguda de la gastronomia xinesa: l'arròs tres delícies. Tot un clàssic, però d'una forma que no tenim tan vista, amb un "toc Zhao-Morera".

Preparem els ingredients!

  • 200 g d’arròs llarg
  • 150 g de llonganissa seca xinesa 
  • 150 g de bacó fumat
  • 100 g de bolets xiitake  
  • 80 g de dacsa tendra 
  • 2 ous
  • 1 ceba tendra xinesa
  • Salsa de soja
  • Oli OVE
  1. Bollim l’arròs, l’escorrem i el reservem durant 24 hores.
  2. Piquem tots els ingredients ben xicotets i els reservem.
  3. Separem els rovells de les clares.
  4. En un wok, fregim les clares d’ou i les reservem.
  5. Fregim els rovells sense deixar de batre’ls.
  6. Hi afegim la llonganissa, el bacó, els bolets, la dacsa i ho saltem a foc mitjà.
  7. Hi agreguem l’arròs i ho saltem.
  8. Hi incorporem salsa de soja, la ceba tendra i les clares d’ou.
  9. Ho saltem tot una miqueta més i ho servim.

L'origen de l'arròs tres delícies

Tot i ser un plat de la cuina xinesa, té el seu trist origen als Estats Units. Al segle XIX milers de treballadors xinesos van ser contractats per a construir el ferrocarril transcontinental americà, a canvi d'una misèria de sou. Quan va finalitzar la construcció, molts d'ells van quedar desemparats vivint al carrer i sols podien menjar sobres, que les mesclaven amb l'arròs que els donaven com a sou. D'aquesta manera va nàixer el que hui coneixem com arròs tres delícies.

També et pot interessar

stats