Arròs amb manetes de porc i cigrons
Amb molt de "bombo"
    Prepareu l'olla i el foc perquè cuinem un arròs amb manetes de porc i cigrons que és una meravella i a tots agradarà.
Preneu nota i a gaudir!
Ingredients
- 350 g d’arròs
 - 250 g de cigrons
 - 200 g de cansalada curada
 - 200 g de magre de porc
 - 2 manetes de porc
 - 1 orella de porc
 - 1 botifarra
 - 1 ceba
 - 1 branca d’api
 - 2 tomaques madures
 - 2 alls
 - Julivert fresc
 - Safrà
 - Sal
 
Elaboració
- En una olla ràpida, hi afegim les manetes.
 - Hi afegim l’orella i la cansalada.
 - Hi incorporem els cigrons.
 - Hi afegim l’api i la ceba, hi aboquem l’aigua i tapem l’olla.
 - Ho deixem coure durant 30 minuts i reservem el caldo.
 - Retirem les carns i les tallem a trossos.
 - En una paella, daurem el magre amb els alls.
 - Hi incorporem la tomaca i ho sofregim bé.
 - En una cassola, hi disposem l’arròs, els cigrons i el sofregit.
 - Hi aboquem el doble de caldo que d’arròs.
 - Hi afegim safrà i ho enfornem a 200 °C durant 40 minuts.
 
Nutrició: cigrons
Els cigrons són una font de proteïnes vegetals, ideals per a complementar una dieta vegetariana o vegana, contenen fibra i hidrats de carboni d'absorció lenta, pel que fan assaciar la fam. Tenen un alt contingut de ferro i baixa aportació calòrica, sent ideals per a esportistes. A més, tenen moltes vitamines. També es fa farina de cigrons, que destaca perquè és una farina sense gluten.