Arròs caldós de pescadors

Fàcil
45 minuts
4 persones

De la costa del Baix Maestrat

Arròs caldós de pescadors
Arròs caldós de pescadors
22 de març 2023 - 19:59

Aquesta recepta està protagonitzada per les galeres. Si vos agraden, prepareu-vos per a disfrutar bona cosa! Amb elles, farem a continuació un arròs caldós de pescadors que ens ve de la costa del Baix Maestrat: Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert…

Anoteu els ingredients!

  • 400 g d’arròs
  • 1 kg de morralla, caps i espines de peix
  • 250 g de clòtxines
  • 8 galeres 
  • 4 cigales
  • 1-2 sépies
  • 2 cebes
  • 2 tomaques grosses
  • 2 alls
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 carlota
  • Pebre roig dolç
  • Julivert fresc
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Per a fer el caldo, sofregim, en una olla la ceba i la carlota trossejades i la cabeça d’alls.
  2. Hi afegim una tomaca trossejada i unes branquetes de julivert.
  3. Hi incorporem la morralla, les espines i els caps de peix, i hi aboquem aigua.
  4. Ho bollim durant 35 minuts, aprox.
  5. Deixem reposar el caldo, el colem i el reservem.
  6. En un perol, sofregim les cigales i les galeres, i les reservem.
  7. En el mateix oli, sofregim la sépia i els allets.
  8. Hi agreguem pebre roig i, de seguida, una tomaca ratllada.
  9. Hi incorporem les clòtxines, el caldo de peix i una branqueta de julivert.
  10. Quan alce el bull, tirem l’arròs, el safrà, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure durant 17 minuts.
  11. Al final de la cocció, hi incorporem les galeres i les cigales.
  12. Ho deixem reposar uns minuts abans de servir-ho.

La galera

La galera és un marisc de carn fina i gustosa. Tot i la seua mala fama per culpa de la closca dura i l’estructura punxant, és un marisc amb un gust espectacular i irresistible. La millor tècnica per a menjar-la és consumir-la en el sentit que va del cap a la cua, així evitarem estes punxes. El nom de galera els ve perquè viuen en “galeries” que excaven elles mateixes.

Habitualment, relacionem la galera amb la morralla, per a fer caldos, i amb els arrossos, ja que és molt gustosa. Però també podem trobar diferents maneres d’assaborir i cuinar este marisc: a la planxa, fregit, bullit, guisat, etc.

També et pot interessar

stats