Arròs de caldo de sardina
"Corrent de llevant, sardines de pam"
La recepta de hui és molt completa. Porta arròs, peix, verdura i fruita. Si encara no t'hem convençut, et direm que es tracta de sardina, fruita de la passió i carxofes. Si només de llegir-ho ja tens gana, anota bé els ingredients.
Ingredients
- 400 g d'arròs
- 500 g de sardines fresques
- 6 carxofes
- 1 manoll d'alls tendres
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 1 cabeça d'alls
- 1 canya de “lemon grass”
- 2 fulles de llima Kaffir
- Suc de fruita de la passió
- Pebre roig dolç
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Torrem les sardines a la planxa i les reservem.
- Sofregim la ceba i la cabeça d’alls.
- Hi afegim el “lemon grass” trossejat i dos fulles de llima Kaffir.
- Hi agreguem la part verda dels alls tendres trossejada i les sardines torrades.
- Ho cobrim amb aigua i ho deixem infusionar durant 10-12 minuts.
- Bollim les carxofes, les triturem amb oli, sal i llima i ho colem.
- Sofregim els alls tendres i hi agreguem el pebre roig i la tomaca.
- Hi incorporem l’arròs i ho removem tot.
- Hi afegim caldo de sardina i ho deixem coure.
- Emulsionem el suc de fruita de la passió amb oli i el reservem.
- Servim l’arròs amb el puré de carxofa i el suc.
Les sardines, també en llanda
Les sardines en llanda, malgrat el seu caràcter popular i poc “glamurós”, són un gran aliment, més nutritiu encara que les fresques, perquè de les fresques no acostumem a menjar-nos l’espina, cosa que sí que fem (quasi sempre) amb les sardines en conserva. Menjant-nos-en l’espina, es triplica el contingut de calci del peix. Per contra, les sardines en llanda tenen un contingut de greix més elevat, per l’oli en què estan conservades.