Arròs de caldo de sardina

Intermedi
4 hores
2 persones

"Corrent de llevant, sardines de pam"

Arròs de caldo de sardina
Arròs de caldo de sardina
05 de desembre 2022 - 19:59

La recepta de hui és molt completa. Porta arròs, peix, verdura i fruita. Si encara no t'hem convençut, et direm que es tracta de sardina, fruita de la passió i carxofes. Si només de llegir-ho ja tens gana, anota bé els ingredients.

  • 400 g d'arròs 
  • 500 g de sardines fresques
  • 6 carxofes
  • 1 manoll d'alls tendres
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 canya de “lemon grass”
  • 2 fulles de llima Kaffir
  • Suc de fruita de la passió 
  • Pebre roig dolç
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Torrem les sardines a la planxa i les reservem.
  2. Sofregim la ceba i la cabeça d’alls.
  3. Hi afegim el “lemon grass” trossejat i dos fulles de llima Kaffir.
  4. Hi agreguem la part verda dels alls tendres trossejada i les sardines torrades.
  5. Ho cobrim amb aigua i ho deixem infusionar durant 10-12 minuts.
  6. Bollim les carxofes, les triturem amb oli, sal i llima i ho colem.
  7. Sofregim els alls tendres i hi agreguem el pebre roig i la tomaca.
  8. Hi incorporem l’arròs i ho removem tot.
  9. Hi afegim caldo de sardina i ho deixem coure.
  10. Emulsionem el suc de fruita de la passió amb oli i el reservem.
  11. Servim l’arròs amb el puré de carxofa i el suc.

Les sardines, també en llanda

Les sardines en llanda, malgrat el seu caràcter popular i poc “glamurós”, són un gran aliment, més nutritiu encara que les fresques, perquè de les fresques no acostumem a menjar-nos l’espina, cosa que sí que fem (quasi sempre) amb les sardines en conserva. Menjant-nos-en l’espina, es triplica el contingut de calci del peix. Per contra, les sardines en llanda tenen un contingut de greix més elevat, per l’oli en què estan conservades.

També et pot interessar