Albergines amb crema de pimentons i formatge

Fàcil
45 minuts
4 persones

Completíssimes

Albergines amb crema de pimentons i formatge
Albergines amb crema de pimentons i formatge
22 d'abril 2024 - 23:59

Preparem unes albergínies farcides que acompanyarem amb una crema de pimentons i amb formatge de cabara, un plat molt complet. Porta carn, verdures, formatge, envinagrats… I a més, amb una presentació superatractiva.

No t'ho perdes!

  • 2 albergines 
  • 1 ceba 
  • 2 alls
  • 250 g de carn picada
  • Formatge de cabra de rul·lo
  • Julivert fresc 
  • Comí en pols 
  • Pebre negre
  • Sal 

Per a la crema de pimentons:

  • 1 pimentó roig 
  • 1 pimentó verd 
  • 1 ceba 
  • Piparres en vinagre
  • Pebre roig picant
  • Pimentons de Padrón
  • Tomaca concentrada
  • Vi blanc 
  1. Tallem l’albergina a làmines.
  2. Mesclem la carn amb ceba, all i julivert.
  3. Hi afegim sal, pebre i comí.
  4. Fem rotllets d’albergina i carn, i els enfilem en una broqueta.
  5. Ho pintem amb oli i ho torrem a la planxa.
  6. Sofregim els pimentons i la ceba.
  7. Hi incorporem la tomaca, el pebre roig i vi blanc.
  8. Hi agreguem la piparra i ho deixem reduir.
  9. Ho triturem.
  10. Gratinem les albergines i la salsa amb formatge de cabra.

El formatge en la nevera

Encara que el formatge siga un producte viu, en contínua maduració, això no vol dir que no tinga una data de caducitat.

  • Formatges durs (parmesà, emmental, manxec, cheddar). Un paquet sense obrir pot aguantar entre dos i quatre mesos. Huit mesos si el congelem. Si l’obrim, haurem de consumir-lo en unes sis setmanes.
  • Formatges semidurs (gouda, gruyère). Fins a dos mesos congelats i tes setmanes en la nevera (sempre embolicats o dins d’una bossa perquè no es ressequen).
  • Formatges blanets o cremosos (brie, mozzarella, feta, gorgonzola, camembert). No és bona idea congelar-los perquè perden textura i esponjositat. Per la humitat que tenen, s’aconsella consumir-los en una o dos setmanes com a màxim i sempre guardats dins del seu envàs tancat. En obrir-lo, cal consumir-lo i, si pot ser, consumir-lo sencer, que no torne al frigorífic.

També et pot interessar

stats