Abadejo amb floricol i botifarra
Aprenem a confitar
Cuinem una recepta d'abadejo confitat amb floricol i botifarra. Tornem a combinar el millor del mar amb el millor de la muntanya i aprenem com es confita un un peix.
Primer, has de reunir aquestos ingredients:
Ingredients
- 800 g de lloms d’abadejo al punt de sal
- 200 g de floricol
- 25 g de mantega
- 1 botifarra de ceba
- 1 creïlla
- 4 alls
- 2 fulles de llorer
- Pa torrat
- Pebre blanc o negre
- Oli OVE
- Sal
Per a l'oli de pebre roig:
- 150 ml d'oli 0,4
- Pebre roig dolç
- Pebre roig picant
Elaboració
- Per a la crema, bollim la floricol i la creïlla.
- Ho triturem amb mantega, oli, sal i pebre.
- Per a l’oli, en un casset, posem a coure oli amb pebre roig dolç i una miqueta de picant. Quan infusione, apaguem el foc i el reservem.
- Per a confitar l’abadejo, posem oli abundant en una paella, amb quatre allets sencers i llorer.
- Quan comence a bollir, hi afegim l’abadejo, abaixem el foc i deixem que es coga, amb pujades i baixades de foc intermitents.
- En un morter, matxuquem el pa torrat amb la botifarra, prèviament sofregida.
- Servim l’abadejo amb el puré de floricol i la botifarra.
- Ho acabem amb un rall d’oli de pebre roig.
Nutrició: pebre roig
És ric en antioxidants i en qualitats digestives. Tots els tipus de pebre roig ajuden a regular el colesterol i els triglicèrids. I contenen capsaïcina, una substància que afavoreix la circulació, estimula l'apetit i facilita la digestió. A més, el pebre roig picant aporta substàncies analgèsiques, desinfectants, antivíriques, depuratives, laxants i expectorants, per la qual cosa el seu consum moderat no sols afig sabor als plats, sinó també virtuts terapèutiques.