Abadejo amb floricol i botifarra

Intermedi
45 minuts
4 persones

Aprenem a confitar

Abadejo amb floricol i botifarra
Abadejo amb floricol i botifarra
31 de gener 2023 - 19:59

Cuinem una recepta d'abadejo confitat amb floricol i botifarra. Tornem a combinar el millor del mar amb el millor de la muntanya i aprenem com es confita un un peix.

Primer, has de reunir aquestos ingredients:

  • 800 g de lloms d’abadejo al punt de sal 
  • 200 g de floricol 
  • 25 g de mantega
  • 1 botifarra de ceba 
  • 1 creïlla
  • 4 alls
  • 2 fulles de llorer 
  • Pa torrat
  • Pebre blanc o negre
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l'oli de pebre roig:

  • 150 ml d'oli 0,4
  • Pebre roig dolç 
  • Pebre roig picant 
  1. Per a la crema, bollim la floricol i la creïlla.
  2. Ho triturem amb mantega, oli, sal i pebre.
  3. Per a l’oli, en un casset, posem a coure oli amb pebre roig dolç i una miqueta de picant. Quan infusione, apaguem el foc i el reservem.
  4. Per a confitar l’abadejo, posem oli abundant en una paella, amb quatre allets sencers i llorer.
  5. Quan comence a bollir, hi afegim l’abadejo, abaixem el foc i deixem que es coga, amb pujades i baixades de foc intermitents.
  6. En un morter, matxuquem el pa torrat amb la botifarra, prèviament sofregida.
  7. Servim l’abadejo amb el puré de floricol i la botifarra.
  8. Ho acabem amb un rall d’oli de pebre roig.

Nutrició: pebre roig

És ric en antioxidants i en qualitats digestives. Tots els tipus de pebre roig ajuden a regular el colesterol i els triglicèrids. I contenen capsaïcina, una substància que afavoreix la circulació, estimula l'apetit i facilita la digestió. A més, el pebre roig picant aporta substàncies analgèsiques, desinfectants, antivíriques, depuratives, laxants i expectorants, per la qual cosa el seu consum moderat no sols afig sabor als plats, sinó també virtuts terapèutiques.

També et pot interessar

stats