Quatre idees per a cuinar verdures de manera fàcil i planificar la setmana
La nutricionista Ana Sirvent, de La cuina de Morera, aporta idees fàcils, ràpides i moltes sabroses, com una acolorida safata plena de verdures al forn, una crema de verdures o un pico de gallo
Sembla més fàcil trobar unes quantes hores un mateix dia i preparar la guarnició de la resta de la setmana que arribar a casa dia a dia, a deshora, i haver de cuinar.
La nutricionista Ana Sirvent, de La cuina de Morera, sempre preocupada perquè menjar fàcil i saludable siga una qüestió accessible, ha llançat en Instagram quatre propostes fàcils de fer, ràpides, gustoses, creatives i infal·libles. I no deixaran ningú indiferent. Es tracta de quatre idees de verdures perquè planifiques la setmana. Així que, si t’agraden les verdures i no trobes temps de preparar-les, ací tens quatre consells. El secret, dur a terme una o dos d'estes propostes i tindre així la setmana quasi feta, gastronòmicament parlant.
Una acolorida cassola de verdures al forn
A una cassola tot li va bé. Hi pot posar pimentó roig, verd, ceba, carabassa, espàrrecs, tomaca; també moniato, carabasseta, albergina. Com més colors, més sabors. I és molt útil per a combinar amb una ensalada temperada o també amb carn, peix, pasta… Fins i tot, pot complementar un sàndwitx.
Fer una olla gran amb una crema de verdures
Preparar una quantitat de crema per a diverses menjades pot ser útil per a prendre-la de diferents maneres. Esta recepta és molt útil per a combinar amb ou dur ratllat, amb una truita o amb un poc de pa i hummus, buscant les proteïnes complementàries que no aporta la verdura. En realitat, la possibilitat de combinar una crema són infinites. Ací veiem crema de carabassa i safanòria, amb iogurt i pipes de carabassa, que anirà acompanyada d'un poc de proteïnes (pollastre, peix).
Omplir un tàper amb pico de gallo
Si t’agrada el cebiche, t’agradarà el pico de gallo; ja saps, la clàssica guarnició mexicana feta tallant a trossets menuts tomaca madura, ceba (blanca o morada), pebrot, xili de Jalapa, coriandre i suc de llima (opcional, alvocat). El consell de la nutricionista de La cuina de Morera és utilitzar-lo amb pa torrat, o per a farcir creïlles o moniatos. Una altra opció és mesclar-lo amb polp cuit o llagostins.
Cuina una samfaina
Preparar una samfaina amb tomaca, pimentó, ceba i albergina sofregits és un recurs molt pràctic per a després enriquir un plat i combinar-la amb arròs integral, pasta o qualsevol llegum. En la imatge, un estofat amb carabasseta, albergina, tomaca, romer, ceba i alls.
Més llegit
-
L'Aemet eleva a roig l'avís per pluges intenses i tempestes al litoral de València per a este diumenge
-
L'alcalde d'Almussafes dimitix dels càrrecs en el PSPV-PSOE per les dos denúncies d'assetjament laboral i sexual
-
Pluges generals i molt fortes. AVÍS ROIG ACTIU
-
Protecció Civil envia un ES-Alert per risc d’inundacions al litoral nord i sud de València
-
La resurrecció haurà d'esperar (2-1)
-
Els pescadors valencians podran treballar 143 dies en el 2026 en compte dels 9,7 que proposava inicialment Brussel·les
Més vist
Més escoltat
-
12.12.2025 | 90 minuts
-
12.12.2025 | Carlos Civera presenta '4 historias al piano: las baladas de Chopin'
-
12.12.2025 | TERRA DE BOUS
-
12.12.2025 | Les notícies del migdia
-
12.12.2025 | ContrÀpunt
-
12.12.2025 | "El més viral", amb Fran Sevilla | L’aplaudit discurs de Nerea Pérez de las Heras en els Premis Ídolo