Tres propostes d’arrós per a celebracions
De La cuina de Morera seleccionem tres receptes per a tots els gustos, des del clàssic arròs del senyoret, a l'arròs de pilota i blanquet, fins a l'aposta innovadora de l'arròs de verdures i sobrassada
Creus que podem parlar de l'arròs i descobrir-te alguna cosa? A aquestes altures ja deus saber que el cereal ve d’Àsia. De fet, allà s’han trobat proves que demostren que el cultivaven fa 7.000 anys. A Espanya va entrar de la mà dels àrabs. El que potser no saps és que existeixen centenars de varietats. Amb suggerents formes (curt, llarg, redó) i colors (negre, marró, roig), a més a més d'altres característiques (salvatge, integral). Cal fixar-se en la varietat que triem per a cuinar, per les diferents necessitats d’aigua que té cadascuna.
Et compliques o no quan tries la varietat de gra, ací van tres propostes d’arrossos de la Cuina de Morera, per a cuinar el cap de setmana. Arrossos que semblen un poc més festius que altres i, per tant, abelleix cuinar-los quan tenim convidats o volem celebrar alguna cosa.
Arròs de pilota i blanquet
Un arròs que a moltes persones potser els recorde a temps passats, quan a casa després d’un bon putxero, el cuiner o cuinera, agafava l’essència per a fer un arròs sequet de putxero. Es tracta d’una recepta tradicional per a la qual necessitem pilota de putxero, blanquet, botifarra i cigrons.
Arròs del senyoret
Ací va un arròs que mai defrauda. I si encara no t’has decidit a cuinar-lo, ara és el moment de mirar els ingredients, comprovar si els tens a casa o et fa falta algun, i decidir quin dia t’estrenes: dissabte o diumenge. Si tens caldo de peix (o possibilitat de fer-lo), gambes, sépies i un poc de rap, ja quasi ho tens tot. Per a la salmorreta, necessites nyores, alls i pebre roig.
Arròs de verdures i sobrassada
L’arròs és un ingredient molt versàtil que pot conviure amb molts altres de manera harmònica. Perquè si la paella valenciana és única, els arrossos no, ja que ens plantegen infinitat de propostes. Ací va un de verdures i sobrassada.
La proposta de verdures de la Cuina de Morera és: floricol, bròcoli, bajoqueta, sobrassada, xampinyons, pésols, carabasseta, carlota, pimentó roig, tomaques i pebre roig. I el caldo pot ser de pollastre.
Més llegit
-
Mazón va acompanyar la periodista Maribel Vilaplana a les 18:45 hores del 29 d'octubre a un aparcament
-
La tardor entra de ple amb una davallada tèrmica generalitzada i acompanyada de fort vent al nord de Castelló
-
Els bombers rescaten tres persones en operacions aèries a Ontinyent, la Casella d’Alzira i Simat de la Valldigna
-
Mor José Manuel Ochotorena, mític porter del València
-
À Punt programa este dimecres un especial de 17 hores en directe per a retre homenatge a les víctimes en el 1r aniversari de la dana
-
Desenes de milers de persones prenen els carrers de València per a demanar la dimissió de Mazón un any després de la dana
Més vist
-
26.10.2025 | Entrada de bous i cavalls de Cheste
-
26.10.2025 | Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso Zurich 2025
-
Valencians al món | Llac de Constança
-
La dotzena manifestació per la dimissió de Mazón, en imatges
-
L'altra cara de la mitja marató: la victòria dels modestos
-
26.10.2025 | Crònica de la reconstrucció