Moisés Iborra, forner de la Beata Inés: “Molta gent pensa que som una franquícia, i no ho som. Ací sumem cinc generacions”

La cinquena generació de forners del Forn de la Beata Inés porta revolucionats els més golosos, des del Mareny de Sant Llorenç, Cullera (Ribera Baixa)

Al forn de la Beata Inés els croissant pesen tres quilos
Al Forn de la Beata Inés, els croissants pesen tres quilos / À Punt Mèdia

És la pastisseria somiada pels amants del xocolate i dels espectacles del dolç i del salat. El popular obrador Forn de la Beata Inés, un negoci familiar que ja suma cinc generacions de forners, es troba al Mareny de Sant Llorenç (Ribera Baixa). Allí, molt a prop de Cullera, la màxima no és que el producte estiga bo, "ha d'estar excel·lent". I en l'excel·lència, la grandària sí que importa, a més de ser la raó de la popularitat.

"Ens coneix molta gent perquè fem croissants gegants, ensaïmades gegants, fartons gegants...". Van començar a treballar el gran format sense saber què passaria i van descobrir que tenia molta acceptació, ha explicat Moisés Iborra a l'equip de La cuina de Morera.

Per als amants del dolç i del xocolate, una imatge somiada és la d'un pastís que vessa xocolate pels quatre costats. Un dolç que cal mossegar abans que el xocolate caiga al plat. Un pastís que és difícil menjar-lo sense tacar-se de xocolate els llavis i el bigot. Tot això, i també té opcions de menjar salat com les pizzes, també en versió XL, que és el que ofereix el Forn de la Beata Inés. Només cal anar-hi per tal de comprovar-ho.

Farcint amb xocolate un croissant de tres quilos
Farcint amb xocolate un croissant de tres quilos / APARISI CABRERA - MARIA TERESA

“Molta gent pensa que som una franquícia, i no ho som. Ací sumem cinc generacions de forners”. A més a més, al Forn de la Beata Inés tot l’any sembla ser Pasqua. La raó: “Tot l’any venem el panou o la mona —que segons el poble es diu d’una manera o d'una altra—. És el nostre producte estrela i tenim moltíssimes varietats”.

Així explica Moisés la seua especialitat: “Els productes XXL no són res més que amb la mateixa massa, multiplicar la grandària per deu, vint o trenta. Si un croissant menut pesa 25 grams, ací el fem gran i pesa tres quilos… T’estires un poquet més i el fas més gran”. Els forners de la Beata Inés diuen que els dolços que fan són ideals per a reunions familiars, “ja que fan més festa que una altra cosa”.

Quan parla de la grandària de les peces, per exemple del croissant, diu: “Pense que menjar un croissant dels nostres una sola persona és impossible. No sé qui seria capaç de menjar-se tres quilos de croissant de colp. L'hauria de veure". Satisfet pel treball que fan, Moisés acaba dient: “Queda graciós agafar un croissant que és com un nadó de gran. A la gent li agraden les coses grans”. 

Ací pots veure l'entrevista sencera

També et pot interessar

stats