Si eres dels que creu que el pa negre és "més integral" que el pa blanc, atén el consell d’Ana Sirvent

Segons la nutricionista de La cuina de Morera, la qüestió està a saber si més del 60% o 70% de la farina amb que està fet és integral

283328738
Pa de ségol sencer amb llavors / Slatan / Shutterstock

El pa de ségol també és popularment conegut com a pa negre. Prové del ségol en diferents proporcions i sol ser més dens que el pa de blat. D’altra banda, el pa de blat sol ser de crosta fina i molla esponjosa, i té una tonalitat clara. Moltes persones creuen que és millor el pa de ségol, per considerar-lo "més integral". L’especialista en nutrició Ana Sirvent ha aclarit aquesta qüestió: "En realitat no és millor ni el pa de ségol ni el de blat, sinó la versió del que tu vulgues, però integral". 

Per a saber si el pa que comprem és realment integral, la nutricionista recomana preguntar en el forn o mirar en el llistat d’ingredients al supermercat el percentatge de farina integral. "La qüestió està a saber si més del 60% o 70% de la farina és integral, siga de ségol, de blat o de qualsevol altre cereal". La raó de per què és important menjar pa integral també la dona Sirvent: "Perquè així aprofitem totes les vitamines, minerals i la fibra que conté cada gra sencer". 

La clau per a saber si un pa, blanc o negre, és integral està en conéixer el seu percentatge de farina integral.

Segueix les xarxes de La cuina de Morera per a conéixer més consells nutricionals com aquest.

També et pot interessar

stats