El consell de la nutricionista Ana Sirvent per a beure el got de llet amb cacau més saludable

És un dels costums més estesos en tot el món per al desdejuni o el berenar i cal conéixer, que en els preparats de cacau soluble, el 70% és sucre i sols el 30%, cacau

Got de llet amb cacao pur
El cacau soluble amaga una gran quantitat de sucre / NIKCOA/Shutterstock

A ningú escapa que des de fa dècades, beure un got de llet amb xocolate o cacau forma part dels desdejunis i berenars en moltes famílies. I no sols és una opció triada pels més menuts de la casa, també és un costum per a molts majors i els més grans.

Si som dels que a l'hora de beure un got de llet i xocolate ens agrada crear la nostra combinació i començar amb un got de llet blanca, a la qual donar-li color i gust de xocolate, ho podem aconseguir de diverses maneres. Una d'elles és fer servir cacau soluble ensucrat, la manera més comuna; una segona alternativa menys habitual és fer ús del cacau pur. Cal conéixer les diferències d’un hàbit o altre, pel que fa a la salut. 

Com ha explicat en xarxes socials la nutricionista de La cuina de Morera Ana Sirvent, “si mires l’etiqueta del cacau soluble, veuràs que el 70% del pot és sucre, mentre que sols el 30% és cacau”. En cas d’estar interessat a fer un viratge cap a una opció més saludable, i per tal d’anar educant el paladar, el seu consell és “mesclar una cullerada de cacau soluble ensucrat amb una altra de cacau pur”.

I així, diu la dietista, “anirem a poc a poc, fins que ja posem sols cacau pur”. Una recomanació final d'Ana Sirvent per a potenciar el sabor és barrejar el cacau pur amb un poc de canella.

 

També et pot interessar

stats