Capítol 5: La intrahistòria

En aquest capítol (“La intrahistòria”), parlem de la intrahistòria en l’univers cinematogràfic de Luis García Berlanga i ho fem amb els analistes de la Càtedra Berlanga Begoña Siles, Rafael Maluenda i Carolina Hermida.

26.06.2021 | La intrahistòria
26 de juny 2021 - 16:00

Aprofundim en la intrahistòria que hi ha darrere del cinema de Berlanga, la història d’Espanya construïda com a narració així com la història de l’individu berlanguià a través d’aquests successos històrics.

L’escriptor Antonio Gómez Rufo i altres actors, directors i productors que van treballar amb ell en algunes de les seues pel·lícules ens conten com reflectia Berlanga la història a través dels seus personatges.

Coneix de prop a l'entrevistat del capítol

Antonio Gómez Rufo

Antonio Gómez Rufo (Madrid, 1954) és llicenciat en Dret i Criminologia per la Universitat Complutense de Madrid.

Gómez Rufo ha sigut guionista de cine i televisió, a més de col·laborador en diaris com ara El Independiente, El Sol o El País. Des de 1995 es dedica exclusivament a la literatura.

És un autor prolífic de relats curts, assaig, novel·la, obres de teatre i biografies. La seua obra ha estat aclamada per la crítica nacional i internacional i els seus llibre s’han traduït a l’alemany, el portugués, el francés i l’italià entre molts altres idiomes.

Durant la seua trajectòria, Gómez Rufo ha estat reconegut amb premis com el Fernando Lara de novel·la per El secreto del rey cautivo.

Millors moments del programa

També et pot interessar

stats