Header Els dijous, miracle

Els dijous, miracle

tp

Ens endinsem en l’univers cinematogràfic de Luis García Berlanga i ho fem amb els analistes de la Càtedra Berlanga: Begoña Siles, Rafael Maluenda i Carolina Hermida.

Els nostres analistes ens descobriran com el director valencià representava els models i desitjos femenins i masculins , la mirada del director, les etapes de la comèdia , els personatges, la intrahistòria en el seu cinema i com era el director valencià més internacional. 

Un documental d'entreteniment presentat per Eva Altaver basat en l'anàlisi de la figura del director de cinema Luis Garcia Berlanga.

Luis García Berlanga

Luis García Berlanga 1921-2010. Constituïx una referència imprescindible en el cinema espanyol i europeu del segle XX. Després de matricular-se a la Facultat de Filosofia i Lletres de València amb l’única intenció de jugar en l’equip de futbol, va escriure el seu primer guió de cinema i va ingressar a l’Institut de Recerques i Experiències Cinematogràfiques. Al llarg de la seua carrera, va realitzar més de vint pel·lícules…

Equip

El guió inèdit de la quarta part de L'escopeta nacional –¡Viva Rusia!– dos llibres i la publicació en francés d'El verdugo, Le bourreau. És el llegat que el cineasta valencià, Luis García Berlanga, havia depositat en la caixa 1034 de l’Institut Cervantes el maig del 2008.

Els nostres experts analitzen el cinema del director.