Capítol 3: Els personatges

En aquest capítol (“Els personatges”), ens endinsem en l’univers dels personatges de les pel·lícules de Luis García Berlanga i ho fem amb els analistes de la Càtedra Berlanga Begoña Siles, Rafael Maluenda i Carolina Hermida.

19.06.2021 | Els personatges
19 de juny 2021 - 16:00

Rols, estereotips, personatges, actors recurrents, repetició en el seu cinema de col·lectius determinats o les sagues familiars, així com els trets dels personatges de l’univers de Berlanga, són alguns de les temes que desgranen els i les nostres analistes.

L’actor Guillermo Montesinos i altres actors, directors i productors que van treballar amb ell en algunes de les seues pel·lícules ens conten com era treballar amb Berlanga i formar part d’aquest univers propi del cineasta.

Coneix de prop a l'entrevistat del capítol

Guillermo Montesinos

L’actor Guillermo Montesinos, conegut també com “Willy”, és natural de Castelló de la Plana.

La vocació per a la interpretació li va arribar molt prompte, ja que quan només tenia 12 anys ja va començar a actuar dalt dels escenaris amb una companyia d’aficionats. Això el va portar a cursas, un cop va acabar els estudis, art dramàtic, i per a això va canviar la seua residència a Madrid.

El seu debut en el cinema és a finals dels anys setanta, quan comença a intervindre com a secundari en llargmetratges com ara Siete días de enero, El crimen de Cuenca o Gary Cooper que estás en los cielos.

L’actor té una filmografia important i ha treballat a les ordres d’alguns dels directors amb més renom del nostre país, com ara Gonzalo Herralde en Últimas tardes con Teresa; Eloy de la Iglesia, en El pico 2; Pedro Almodóvar, en Mujeres al borde de un ataque de nervios; José Luis Cuerda, en Amanece, que no es poco; Vicente Aranda, en Si te dicen que caí, o Luis García Berlanga, en La vaquilla, Todos a la cárcel o París Tombuctú.

Millors moments del programa

També et pot interessar

stats