Capítol 1: La mirada

En aquest capítol (“La mirada”), ens endinsem en l’univers cinematogràfic de Luis García Berlanga i parlem de la mirada del director. Ho fem amb els analistes de la Càtedra Berlanga Begoña Siles, Rafael Maluenda i Carolina Hermida.

12.06.2021 | La mirada
12 de juny 2021 - 16:00

L’ús del pla seqüència, l’arc berlanguià, la censura, l’humor, els personatges propis del director o les converses de Salamanca són només alguns dels ingredients bàsics que conformen la mirada del director valencià i que analitzem en profunditat en aquest capítol.

El seu fill Luis García Berlanga i actors, directors i productors que van treballar amb ell en algunes de les seues pel·lícules ens en conten anècdotes dels rodatges.

Coneix de prop a l'entrevistat del capítol

José Luís García-Berlanga Manrique

José Luís García-Berlanga Manrique va cursar a Madrid estudis de Batxiller i de Secundària als Estats Units. En 1973 va ingressar en la Universitat Complutense de Madrid, i en 1978 es va llicenciar en dret.

García-Berlanga va començar com a coproductor executiu dels llargmetratges Tigres de papel i Qué hace una chica como tú en un sitio como este, amb Fernando Colomo.

Va treballar en els departaments de direcció i producció amb directors de la categoria de Jaime Chávarri, Carlos Saura, Luis García-Berlanga, John Millius, Blake Edwards, Stephen Frears…

Ha dirigit i ha produït anuncis de publicitat per a televisió amb la seua pròpia productora de produccions cinematogràfiques.

Ha dirigit documentals, vídeos col·leccionables de cursos de cuina regionals, ha sigut guionista, director i coproductor de sèries per a TVE i ha codirector de la gala dels Premis de la Música, entre altres projectes. 

Actualment regenta a Madrid el Resturante Berlanga: arrossos de cinema.

Millors moments del programa

També et pot interessar

stats