29.11.2021 | El rall diari

76 min.
tp

Hui, en ‘El Rall’, hem començat parlant de les estratègies que seguiran les universitats valencianes pel que fa a la política lingüística de cara al 2025. Els objectius es van traçar en el Fòrum Vives que es va celebrar fa uns dies, i n’hem parlat amb Rafa Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

El dissabte celebrarem el Dia dels Drets Lingüístics i en ‘El Rall’ ens hem avançat i hem preguntat a Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià, per les activitats previstes i per la celebració de la III Trobada de Memètika.

A continuació hem rebut els nostres col·laboradors Arnau, Joan i Pelayo, que ens han convidat a participar en una nova “Ruta dels esmorzars”. Hui hem parlat de l’entrega del Cacau d'Or i hem descobert quins són els deu bars on millor s'esmorza de la Comunitat Valenciana.

En les nostres “Xarrades en xarxa”, Josepa Cucó, Pepa Guardiola i Tesa Giner han posat l'accent en la Nova Ruralitat i hem conegut les conclusions de les V Jornades Nova Ruralitat que s'han celebrat aquest cap de setmana a Benlloc, a la Plana Alta.

Seguidament, en la secció que ens permet descobrir les singularitats de l'oratge dels nostres pobles, ens hem desplaçat fins a la Vall d'Albaida, concretament fins a Bocairent, on Blai Vanyó ens ha explicat les característiques climàtiques de la zona.

I hem finalitzat el nostre recorregut de hui a Titaigües, ja que la seua escoleta ha sigut reconeguda internacionalment per l'Associació de Professorat Infantil pel projecte "La taula verda", una iniciativa que s'allunya dels tradicionals mètodes d'aprenentatge.

stats