27.10.2021 | El rall diari

79 min.
tp

Hui ens volem detindre en un avanç científic que han desenvolupat a la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Es tracta d'un implant cerebral que estimula la visió en persones invidents perquè puguen percebre lletres i figures simples.

També estarem a Xest. Els carrers d'aquest poble de la Foia de Bunyol es preparen per a viure tota una revolució pictòrica: el Festival Internacional d'Art de Carrer Graffitea. Artistes urbans de tot el món volen convertir Xest en la capital temporal de l'art urbà. Sabrem quines són les intervencions murals que es faran durant el cap de setmana.

Diumenge celebrarem la Nit d'Ànimes i són moltes les festes de disfresses que se celebren al voltant d'aquesta data. Hui coneixerem, amb el secretari de la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana, Vicent Inglada, quines són les recomanacions que hem de seguir per a viure aquestes festes amb seguretat i hàbits saludables.

Continuarem parlant de la celebració de la festivitat de Tots Sants en les "Xarrades en xarxa". Amb els nostres col·laboradors Joan Olivares, Ramon Mampel i Joan Borja, reflexionarem i conversarem sobre les tradicions de sempre que resisteixen als nostres pobles contra la invasió de les heretades d'altres cultures.

També farem una ullada a "El cabàs de Galletero". Hui, el nostre col·laborador, Carles Galletero, ens parlarà de les Jornades del Polp a Caduf i del Peix de la Llotja de Benicarló. També ens portarà una fruita de temporada que té una germana bessona. Saben ja de quina es tracta?

I per a acabar, ens acostarem fins a l'estació biològica de Torretes, d'Ibi. El botànic Segundo Ríos ens portarà hui un recull de les fruites de la tardor, entre les quals trobem nabius, gerds, arboços i maduixes.

stats