26.10.2021 | El rall diari

79 min.
tp

El Rall ha estat hui a Manises. Després de la pandèmia, torna amb forces renovades 'Maniàtic', el Festival Internacional de Curtmetratges d'aquest poble de l'Horta Sud. En aquesta quinta edició no només segueixen aprofundint en la premissa d'acostar el gènere de cine fantàstic a un públic heterogeni i de totes les edats, sinó que, a més, s'atreveixen a fer el salt als llargmetratges.

Hui també ens hem acostat a la catedral de València. Més concretament a la volta de la seu per a conéixer, en la secció "Terra llegendària", la faula que parla de les pintures que representen uns àngels cantors que tenien els ulls i la boca tancats. La troballa va enllaçar València amb el Renaixement de Florència i Roma.

Des de l'emissora municipal de Sant Vicent del Raspeig ens ha acompanyat la col·laboradora Gràcia Jiménez. Ha examinat els microrelats que hem rebut aquesta setmana, que en són molts, i ens ha proposat un nou repte per a convertir-nos en bones escriptores i escriptors.

Amb la nostra mestra de capçalera, Irene Alegría, hem analitzat l'eufòria que ha provocat la sèrie de moda, 'El juego del calamar', en les disfresses de Halloween. Ens ha donat pautes per a saber com actuar amb els menors de setze anys davant d'aquest fet.

En el "Racó de la banda" ens hem acostat a la figura d'una dona que ha introduït la perspectiva de gènere en les societats musicals.

I, per a acabar, hem conegut el projecte "Albal camina". Una iniciativa que pretén promoure l'activitat física entre la població d'aquest poble de l'Horta Sud.

stats