26.09.2022 | El rall

80 min.
tp

Hem començat la jornada de hui amb la commemoració del Dia Europeu de Medul·la Òssia, que se celebra demà, i el Dia Mundial de la Leucèmia, celebrat el 22 de setembre. Gràcies al Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i Asleuval (Associació de pacients de leucèmia, limfoma, mieloma i altres malalties de la sang) hem sabut a quines problemàtiques s'enfroten els pacients que ho pateixen i com podem ajudar-los.

Després la música clàssica s'ha apoderat de l'estudi gràcies al company Zequi Castellano, que ha arribat amb el seu 'Musiquer'. Hui ens ha portat un fum d'efemèrides i propostes, però també ens ha presentat la figura i l'obra de la compositora castellonenca Matilde Salvador i Segarra.

Quines connotacions té la paraula 'fadrinesa' per a les dones d'abans i les d'ara? En el ‘Descobrint paraules’ de hui els ho hem preguntat a Raquel Ferrero i Clara Colomina, autores del llibre 'Fadrines. El procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana', de l'ETNO, el Museu Valencià d’Etnologia.

Tot seguit, els ‘Esports al territori’ han sigut els protagonistes del programa. Ens hem desplaçat a Gandia per a conéixer els detalls del Gran Premi d'Espanya de Billar a tres bandes, que se celebra des de hui fins a diumenge. Per això hem parlat amb un dels organitzadors: el Club de Billar de la localitat.

Com heu comprovat, hui hem tingut un programa molt musical, perquè aquesta setmana 'El racó de la banda' ha canviat de dia. Per a tancar el dilluns, la nostra directora de banda Imma Mateu ens ha convidat a descobrir la nova programació de l'ADDA, l’Auditori de Música d’Alacant, i la seua orquestra.

stats