24.11.2022 | El rall

77 min.
tp

En la jornada de hui, l'educació ha sigut la protagonista, i per això hem començat fent parada al Pinós, on ahir l'alumnat de l'IES José Marhuenda Prats va estrenar dos curts dins del projecte pioner en la localitat 'Documòbil, gènere i cinema', per a commemorar el 25N, Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra la Dona.

Després ens n'hem anat a La Llosa de Ranes, ja que en aquest municipi de la Costera celebren aquest cap de setmana la primera Fira de Roders, una iniciativa amb propostes culturals que vol aprofundir en el bandolerisme valencià del segle XIX.

Tot seguit, hem tornat a les aules, concretament a la capital de la Safor, a Gandia, perquè els xiquets i xiquetes de primària del col·legi Abecé han connectat amb nosaltres per a endinsar-nos en l'escola i en els projectes.

Per a tancar la primera hora, hem passat de l'alumnat al professorat, part indispensable perquè caminem juntes aquest 25N. La nostra mestra de capçalera, Irene Alegría, ens ha explicat com ho estan vivint a les classes valencianes.

A continuació, les energies renovables, els projectes ecològics i molts consells sobre la cura del medi ambient han arribat a l'estudi de la mà de la companya Elisa Moragón. Des d'Alzira Ràdio ens ha contat tots els detalls del 'Mercat Allibera't', que es farà aquest diumenge a la Font d'en Carròs.

Finalment, hem tancat el programa sota el guiatge de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb qui hem pres el pols a l'actualitat municipalista. Hui hem descobert els aspectes que recull la declaració sobre el 25N que ha llançat l'entitat homònima espanyola, a la qual s'ha adherit.

stats