24.02.2022 | El rall diari

78 min.
tp

El cap de setmana està prop, raó per la qual hui vos hem parlat de la Festa de la Carxofa de Benicarló, un motor econòmic d'aquesta població del Baix Maestrat. A l’estudi de Ràdio Benicarló han estat l’alcaldessa, Xaro Miralles, i el xef del Restaurant Mar Blava, Carlos Miralles.

Seguidament, ens hem fet un aperitiu científic servit per Maria Muñoz, professora de la Universitat de València. Gràcies a ella hem conegut una dona que va haver de lluitar contra la discriminació de gènere, però també contra l'antisemitisme.

Tot seguit hem descobert un nou il·lustre municipal. El seu nom és David Talens Perales i és el científic valencià que millor retrata la ciència. Ha guanyat dos anys consecutius el prestigiós concurs de fotografia FOTCIENCIA18.

A continuació, hem tornat a les aules. Hui, concretament, hem visitat el Centre Rural Agrupat Mariola-Benicadell. Amb el seu alumnat hem descobert els seus municipis i hem aprofundit en les activitats educatives que realitzen.

En la segona part d''El rall' hem obert la finestra a l'ecologia i al medi ambient. Elisa Moragón ens ha acostat hui en la secció "Escosfera" la iniciativa "Cridem pel clima".

Hem tancat el programa al Pinós, on després d'anys de reivindicacions, el centre residencial per a persones majors de la mancomunitat de la vinya i el marbre ha obert aquesta setmana. Hem parlat amb la primera dona resident del centre.

Continguts

stats