23.09.2021 | El rall diari

78 min.
tp

'El rall' ha iniciat hui el seu recorregut pels pobles del país a Benetússer, un dels municipis valencians que ha incorporat la llengua de signes als plens amb l’objectiu de fer més accessibles les comunicacions municipals a la ciutadania amb discapacitat sensorial auditiva de la localitat. La regidora d’Educació i Igualtat, Ana Marí ha explicat com està funcionat la proposta i la resposta que estan rebent de la ciutadania. A més, també hi ha participat Iván Almero, intèrpret de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord) i treballador d’À Punt. Així mateix, hem conegut el treball que el Fons Valencià per la Solidaritat està desenvolupant aquests dies en quatre municipis del nostre territori (Canals, Benissa, Gandia i Vila-real). Alcaldes i alcaldesses de diferents municipis del Salvador, així com personal tècnic del país centreamericà, s'estan formant i estan coneixent de primera mà polítiques de bon govern, transparència i participació ciutadana que es duen a terme en el municipalisme valencià. Per telèfon han intervingut el president del Fons, Àlvaro Escorihuela, l’alcaldessa de San Esteban Catarina del Salvador, Lilian Antonia Portillo i Guillermo Anaya, alcalde de Vila-real).

Abans d’anar a l’informatiu ens hem fet un "Aperitiu cientític" amb Maria Muñoz, qui ens acompanyarà cada setmana per a descobrir curiositats de la història dels nostres pobles i de la història de la ciència amb col·laboradors de luxe. I el meteoròleg d’À Punt, Adrià Revert també ens ha convidat a conéixer cada dijous les curiositats de l’Avamet, l’Agència Valenciana de Meteorologia.

Amb Yolanda Climent a l’estudi 3, responsable de l'espai "Xe, que animals!" que es produïx a Ràdio Riba-roja, hem parlat del veïnat animal, dels animals de companyia, amb qui compartim espais i carrers.

'El rall' s’ha acomiadat a ritme de rock&roll, ja que ens hem acostat a la badia de Xàbia per a conéixer com van els preparatius del Montgorock, que se celebra aquest cap de setmana. Un dels germans Revert, del grup d’Ontinyent Hermano Salvaje, ens ha mostrat la seua satisfacció per poder tornar als escenaris.

stats