23.08.2022 | El rall diari

80 min.
tp

La primera parada de hui l’hem feta a Quatretonda per a sentir l’aspror i omplir d’experiències el cabàs d’espart treballat amb els dits. I ho hem pogut fer gràcies als tallers que es fan al municipi de la Vall d’Albaida, en els quals ens hem endinsat per a conéixer aquest art mil·lenari.

Tot seguit, amb el nostre joglar particular, Juanfran Ferrándiz, hem descobert les curiositats dels nostres pobles en "Terra secreta". En aquesta ocasió ens hem traslladat a Xàtiva, la històrica porta entre el nord i el sud del Regne de València que està farcida d’esdeveniments històrics i llegendes.

A continuació ha sigut el torn de descobrir o redescobrir els jocs tradicionals valencians. Hui ens ha abellit jugar al llançament de bola i al canut viatjant a Xèrica i a Rafal. A més, hem descobert a quins passatemps jugaven els nostres oients en la seua infantessa.

Per a tancar la primera hora hem volgut deixar volar la imaginació a través de mons literaris gràcies a les possibilitats que ens ofereixen les biblioteques d’arreu del territori. Per això hem fet parada a Llíria, on ens han ensenyat el seu arxiu municipal amb moltes propostes.

Com cada dimarts, hem acabat el programa amb la joventut valenciana com a protagonista mitjançant l’IVAJ. Hui hem descobert el programa "M’importa", que vol fer visible la gent jove implicada, amb ganes de canviar el món i compartir eines per a poder fer-ho.

stats