23.05.2022 | El rall diari

77 min.
tp

Hui hem fet la primera parada a Benicarló, ja que aquesta localitat del Baix Maestrat està de celebració amb la seua Setmana de la Ciència, que aquest any bufa 10 espelmes al pastís.

Hem continuat amb l’habitual parada gastronòmica dels dilluns amb 'La ruta dels esmorzars', guiats pels nostres col·laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez. El lloc triat d'aquesta setmana ha sigut el Mesón Altamira d'Alaquàs.

Després ha arribat el moment de 'Descobrir paraules', ja que hui hem tingut a l'estudi Artur Ahuir, president de la secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, per a parlar sobre els reptes de la terminologia jurídica que s'exposaran demà en unes jornades.

A continuació, hem seguit amb les 'Xarrades en xarxa' amb les nostres conversadores de capçalera dels dilluns: Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant. Hui hem conversat sobre com afecta la immersió de la robòtica a les nostres vides i les implicacions ètiques i socials que això comporta.

Hem obert la segona part del programa amb l'actualitat dels pobles i les ciutats del territori valencià gràcies a les companyes i companys de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes.

 

I, per a finalitzar la jornada, hem viatjat al Camp de Túria, concretament a la seua capital, Llíria, des d'on ens han contat els plans a l'aire lliure que es donen cita a la seua plaça Major a través de la iniciativa La plaça dels dissabtes.

stats