20.12.2022 | El rall

78 min.
tp

Hui hem començat l'itinerari travessant la Ruta dels Molins dels barrancs dels Tarongers i de la Fos, un recorregut entre Ontinyent i Bocairent on es poden contemplar els dotze molins hidràulics dels segles XVIII i XIX que hi ha a la Vall d'Albaida.

Seguidament, com cada dimarts, ha arribat la "Terra llegendària" de Juanfran Ferrándiz. Hui ens hem endinsat en el Cant de la Sibil·la amb un dels seus experts, el folklorista Sergi Gómez. Es tracta d'un teatre sacre medieval que molts pobles estan recuperant com a part del seu patrimoni.

Esperança, ciència, religió i espiritualitat són només alguns dels ingredients que podrem trobar en 'El legado de la familia Rosewood', la primera obra de l'escriptora d'Ibi Palmira Ruiz Uclés, recentment guardonada per l'editorial Círculo Rojo amb el premi a la millor novel·la de misteri.

Després hem continuat amb la nostra ruta dels betlems pels municipis valencians, ja que volem descobrir les particularitats de cadascun. Per això hem fet parada a Altura, on l'escenari nadalenc inunda els carrers del poble.

Per a tancar la jornada radiofònica no podia faltar Imma Mateu amb "El racó de la banda", on hem descobert els concerts "Voces por Benín", una iniciativa solidària de la Fundació Junts per la Vida, i hem conegut amb els seus protagonistes.

stats