19.12.2022 | El rall

78 min.
tp

Hem encetat la penúltima setmana de l'any fent parada a Picassent, perquè la població ha iniciat diverses campanyes solidàries sota el títol 'Jo per tu'. És una iniciativa que té per objectiu que totes les famílies, independentment de les circumstàncies, passen unes bones festes.

Després la música clàssica ha omplit l'estudi gràcies a Zequi Castellano i el seu "Musiquer". A banda d'efemèrides i esdeveniments destacats per als pròxims dies, ens hem centrat en algunes melodies típiques de Nadal a través dels seus compositors i compositores.

Si encara no teniu un calendari per a l'any que ve, a Altea tenen la solució. En el "Descobrint paraules" d'aquesta setmana hem conegut els marcapàgines i els calendaris que fomenten i promocionen l'ús del valencià i la cultura del nostre territori.

Com cada inici de setmana, les companyes de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes ens han acostat els titulars més destacats de les seues poblacions, en què ha destacat un guardó a Ràdio Pego per la cobertura dels incendis d'aquest estiu o el programa 'El Atrapacuentos' en diverses emissores.

Tot seguit hem anat al Pinós, on aquest matí s'ha inaugurat la nova Casa de la Cultura i biblioteca del poble. Es tracta d'un edifici del segle XIX, conegut com la Casa de Don Pedro, que pretén convertir-se en un espai cultural i turístic.

Per últim, i com vos avançàrem la setmana passada, hem seguit amb la ruta pels betlems dels municipis valencians. Per això, hem conegut el Betlem de les Monges a Pego, un pesebre amb molta història darrere.

stats