18.07.2022 | El rall diari

82 min.
tp

Hui hem fet la primera parada a la capital del Camp de Túria, ja que a Llíria ja han començat la segona fase d'exhumació de les seues fosses comunes. Per això, l'Agrupació de Familiars i Víctimes del Franquisme del municipi i el consistori ens han contat les novetats d'aquest nou pas en la seua lluita.

Com cada dilluns, hem visitat els nostres pobles i ciutats d'una manera diferent: a través dels seus representats. Hui hem conegut Silvia Verdú, regidora de Cultura i Joventut del Pinós.

Tot seguit, hem 'Descobert paraules' a través d'Elca, una finca en l'entorn natural d'Oliva en la qual el poeta Francisco Brines va forjar la seua idea del món i la literatura al llibre 'Elca, feliç vida'.

Després hem agafat la motxilla i ens hem posat el banyador per a fer el nostre itinerari setmanal per les escoletes d'estiu del territori valencià. Hui ens hem endinsat en les múltiples activitats que es realitzen a l'escoleta d'Almàssera amb el consistori, els monitors i l'alumnat.

En la segona part del programa els companys i les companyes de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes ens han acostat l'actualitat dels seus pobles i ciutats, però també hem tingut el gust de fer parada a Sueca, on recentment han presentat la Mostra Internacional de Mim de la localitat, que tindrà lloc del 14 al 18 de setembre amb més de vint propostes.

Per a tancar el programa hem fet l'última parada del viatge a Montserrat, on ho tenen tot a punt per a començar l'edició número 41 de la seua Setmana Internacional de Música de Cambra amb artistes locals i internacionals.

stats