18.05.2022 | El rall diari

79 min.
tp

La primera parada de hui ha sigut a Almassora, ja que aquesta localitat de la Plana Alta s'ha preparat per a celebrar les festes en què reten homenatge a la seua patrona, Santa Quiteria, amb una il·lusió especial després de dos anys amb restriccions per la pandèmia.

Després hem seguit amb la col·laboradora amb més marxa, Clara Laguarda, que ens ha portat una secció plena de nous ritmes. En la jornada de hui hem entrellaçat dos temes molt importants per a nosaltres: peces musicals d'artistes valencians que tenen relació amb la nostra salut integral.

A continuació, amb el nostre "Veïnat animal" dels dimecres, la companya Yolanda Climent, de Ràdio Riba-roja, ens ha endinsat en una d'eixes històries d'animals perduts o desapareguts, però, això sí, amb final feliç.

Per a tancar la primera hora hem encetat, com és habitual, les nostres "Xarrades en xarxa". Joan Borja, Ramon Mampel i Joan Olivares ens han parlat des de Ràdio Altea, Traiguera i Otos sobre els museus que els han impactat en la seua vida.

En la segona part del programa hem rebut el nostre col·laborador gastronòmic Carles Galletero, que hui ens ha atés des del Museu Valencià de la Mel de Montroi, on ens ha acostat les peculiaritats i particularitats de la mel, l'or líquid.

Per a tancar el programa de hui, ens hem traslladat fins a les muntanyes de Cocentaina amb Ferran Albors, autor del llibre 'L'embruix de Mariola i els seus voltants: vivències i tradicions'. Amb ell hem aprés alguns dels remeis casolans i hem descobert les curiositats del gamó.

stats