19.05.2022 | El rall diari

79 min.
tp

Hui hem començat parlant d'un convidat poc agradable: el mosquit tigre. No obstant això, des de Torrent ens han presentat la solució per a combatre'n la plaga, ja que han posat en marxa una iniciativa pionera a tot Europa que prova ferramentes alternatives de les actuals en espais domèstics.

Després hem seguit amb el nostre particular aperitiu, hui amb una dosi plena de ciència amb María Muñoz, docent de la Universitat de València. La picadeta de hui no ha sigut apta per a tots els públics, però sí que ha sigut interessant per a tothom: hem parlat de la causa genètica de la intolerància a la lactosa.

A continuació hem parlat d'il·lustres municipals que ens representen en àmbits molt diversos. Hui ens hem traslladat fins a Alzira, ja que l'actriu Sandra Ferrús de la capital de la Ribera Alta està doblement nominada als Premis Max com a millor actriu i millor autora revelació per l'obra 'La fornera'.

També hem tingut les nostres tertúlies escolars, on l'alumnat del CEIP la Gàl·lia d'Elx ens ha contat els projectes innovadors que porten a terme. A més, ens han explicat diverses curiositats del seu centre com, per exemple, per què el seu logotip és Astèrix i Obèlix.

En la segona hora del programa hem rebut la nostra col·laboradora Elisa Moragón, que hui ha vingut des d'Alzira Ràdio amb convidats de luxe per a parlar-nos de les firmes que han arreplegat a través de Change.org per a declarar l'apicultura patrimoni de la humanitat.

Per a tancar el programa de hui, hem rebut el coordinador de la Xarxa Memòria Històrica de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Eugeni de Manuel, que ens ha detallat com ha anat el viatge de la delegació valenciana amb col·legis i ajuntaments a Mauthausen.

Continguts