17.11.2022 | El rall

78 min.
tp

Per a començar el dia hem parlat de "La Memòria Històrica en l'actualitat: les fosses de Paterna i el dret a la Justícia", una de les conferències que forma part de les jornades de Memòria Històrica i Democràtica de Benetússer i Alfafar. Els organitzadors de les xerrades i les vertaderes protagonistes, les ponents i víctimes, han conversat hui amb nosaltres.

Tot seguit, en l''Aperitiu Científic' ens hem preparat per als monòlegs d'aquesta vesprada que ha fet l'alumnat de la Universitat d'Alacant, una idea original per a difondre la ciència, això sí, dalt d'un escenari. Ens n'ha contat tots els detalls el divulgador Alfredo Corell, organitzador de l'esdeveniment.

Després ha sigut el moment de viatjar amb Escola Valenciana a través de les ones i connectar amb Ràdio Évols, l'emissora de l'IES Els Évols de l'Alcúdia. Amb el seu alumnat de batxillerat hem conegut el centre, la localitat i tots els seus projectes.

A continuació ens hem quedat a les aules, perquè ha arribat la nostra mestra de capçalera, Irene Alegría. El tema que ens ha ocupat hui en "Què diu la mestra" ha sigut els drets de la infància.

En la segona part del programa hem transformat l'estudi en la nostra "Ecosfera" particular amb Elisa Moragón. Des dels estudis d'Alzira Ràdio la companya ens ha avançat una ruta gratuïta i teatralitzada pel paratge natural de les Salines de Manuel.

I per a tancar el dijous, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ens ha acostat l'actualitat municipal, concretament el seu secretari general, Vicent Gil, que en aquesta ocasió ens ha donat els detalls de l'Aliança Valenciana contra la Inflació.

stats