14.11.2022 | El rall

78 min.
tp

Hui hem començat viatjant a través de les pinzellades violetes que ens han arribat des del Pinós, perquè el poble ha posat en marxa la pintada col·lectiva titulada 'Camí per la Igualtat', amb conceptes al·lusius contra tota classe de violències. Després ha arribat un dels espais que ens fan somiar i recórrer mons alternatius gràcies a la lectura. Parlem de la Biblioràdio, que hui ens ha transportat a l'arxiu municipal de l’Olleria, on ens ha rebut el seu bibliotecari, Emili Juan, per a endinsar-nos en les seues prestatgeries.

Tot seguit, hem continuat per la senda de les lletres, perquè ha sigut el torn de "Descobrint paraules". En aquest cas hem fet parada a Borriana posant-nos els pantalons bombatxos i les lligacames, ja que han encetat una campanya de divulgació de la nomenclatura en valencià de la nostra indumentària tradicional.

Per a tancar la primera part del programa, hem anat a Picassent, on ens hem sumat a l'alegria d'Álvaro Rodrigo, el picassentí triat com a millor jugador europeu de la primera Eurocopa de futbol de talla baixa. També hem parlat amb Rafa Rodrigo, pare d'Álvaro i entrenador de l’equip espanyol de talla baixa, que ha sigut campió europeu.

Com cada dilluns, també hem connectat amb les companyes i els companys de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes perquè ens acosten els titulars més destacats dels seus pobles i ciutats.

Per últim, l’esport ha continuat sent el protagonista, ja que ens hem traslladat a Pego per a bufar les cent espelmes del pastís del seu club de futbol. Per a commemorar el centenari, han preparat un fum d'iniciatives, com un llibre amb la història del club, un documental i una nova versió del seu himne.

stats